Szőlészet, borászat

Szőlészet, borászat

Kertészet

A Kövérszőlő és a Leányka nászának gyümölcse: A Királyleányka

Októberben három hungarikum fajtával ismerkedhetnek az érdeklődő borbarátok: a Királyleánykával, a Kövérszőlővel és a...

Szőlészet, borászat

Sauvignon blanc: az illatos sárga villám, ami meghódította a világot

Nem csak hazánkban, hanem világszerte is egyre növekvő népszerűségnek örvend ez a fehérbor, a sauvignon blanc és számos ok hozzájárul...

Szőlészet, borászat

Amire büszkék lehetünk – Világhíres magyar szőlőfajták!

A magyar szőlőfajták messze földön híressé váltak, ez pedig nem is véletlen. Mostani cikkemben bemutatom nektek azokat a szőlőfajtákat,...

Kertészet

Takler Pincészet: családi csapatmunka

Az 56-os úton, Szekszárd és Bátaszék között, a Decsi-hegy oldalában igen takaros „parasztházban” működik a Takler Pincészet,...

Borászat

Éttermi bor etikett

Szerintem a megfelelő bor kiválasztásának kérdése sokakat zavarba hoz, ugyanis nincsenek tisztában azokkal a szempontokkal, amelyek...

Szőlészet, borászat

Milyen a jó bor? Ezek a jó bor ismérvei!

A jó bor mindenekelőtt olyan bor, amelyet szeretünk. Mindenkinek más az ízlése, ezért a legfontosabb, hogy szeressük és élvezzük. Ugyanígy...

Szőlészet, borászat

Amit a borok tárolásáról érdemes tudni

Ha valaki járt már hegyoldalba vájt, igazi borospincében, az nosztalgiázva gondol erre a látogatásra, valahányszor a saját pincéjébe...

123 ... 4>