Termékek, aminek te tegyünk hűtőbe
Bazsalikom
A bazsalikom gyorsabban fonnyad, ha a hűtőben tárolod, ráadásul magába szívja a körülötte lévő élelmiszerek illatát/szagát is. Tartsd tehát hűtőn kívül, egy váza friss, tiszta vízben, akárcsak egy csokor virágot. Ha hosszútávon szeretnéd tárolni a bazsalikomot, akkor először blansold meg őket, majd mehetnek a fagyasztóba.
Burgonya
Ha hűtőben tárolod burgonyáidat, akkor a hideg levegőtől a bennük található keményítő hamarabb válik majd cukorrá, így édeskések, de szemcsés textúrájúak lesznek. E helyett inkább tárold őket egy papírzacskóban valamilyen hűvös (de nem hideg) helyen. Ha nincs pincéd (ami a legjobb lenne erre a célra), akkor a kamrában is tárolhatod őket. Lehetőleg papírzacskókat használj, ne műanyagokat, mert azok nem szellőznek olyan jól, és hamarabb megrohadhatnak bennük a burgonyák.
Vöröshagyma
Ha vöröshagymákat teszel a hűtőbe, akkor a bennük található nedvességtől idővel puhává és penészessé válhatnak. Hasonlóképpen a burgonyákhoz, egy száraz, hűvös hely ideális nekik – de ne tárold őket a burgonyák közelében, mert hatnak egymásra, és gyorsabban megromlanak. A zöldhagymákat és a metélőhagymát viszont tarthatod hűtőben, mert ezeknek elég nagy a víztartalmuk.
Éretlen avokádó
Ha szeretnéd, hogy az avokádók tovább érjenek, miután megvetted őket, akkor ne rakd őket a hűtőbe. Ha azonban már éretten jutottál hozzájuk, de nem szeretnéd azonnal felhasználni őket, akkor tárolhatod őket a hűtőben.
Fokhagyma
A fokhagyma idővel elkezd kicsírázni a hűtőben, és gumissá, penészessé is válhat. Tartsd inkább valami hűvös, száraz helyen.
Kenyér
A hűtő hamar kiszárítja a kenyeret. Hacsak nem szeletelt szendvicskenyér, amit néhány napon belül szeretnél felhasználni, tartsd a kenyeret a konyhapulton, vagy a fagyasztóban. Ha négy napon belül el tervezed fogyasztani, akkor hagyhatod kint is, hogy mindig annyit szeletelhess le belőle, amennyire szükséged van. Ha a maradékra nincs szükséged, akkor mehet a fagyasztóba. A fagyasztóba helyezett kenyeret be kell csomagolni, hogy megőrizhesse nedvességtartalmát. Később, ha kiveszed a fagyasztóból, várj vele, hogy teljesen felengedjen, mielőtt felhasználnád.
Olívaolaj
Az olívaolajat egy sötét, hűvös helyen érdemes tartani, de semmiképpen nem a hűtőben, különben összesűrűsödik, mint a vaj.
Kávé
Ha hűtőbe teszed a kávét, akkor idővel elveszíti az ízét, és magába szívja a hűtő többi illatát vagy szagát. Ha száraz, hűvös helyen tartod, akkor sokkal tovább megőrizheted a frissességét és ízét. Ha nagy mennyiségben szeretnél sokáig kávét tárolni, akkor ezt a fagyasztóban is megteheted.
Méz
A mézet egyáltalán nem kell hűtőben tartani, ugyanis ha békén hagyják, akkor lényegében soha nem romlik meg – a hűtőben megkristályosodik. Tartsd alaposan lezárt tárolóban!