Mire jó a görögdinnye magja?
A görögdinnye magját az emberek többsége egyszerűen csak kipöckölgeti a dinnyéből evés közben, nem is sejtve, hogy mekkora hibát követ el ezzel! Ezek a fekete kis apróságok ugyanis valóságos házipatikát rejtenek magukban, a legtöbb fontos vitamin megtalálható bennük, emellett pedig számos, az egészséget támogató hasznos anyagot is felsorakoztatják, például a kalciumot, a foszfort, vagy éppen a cinket.
Nem muszáj megenned a dinnyével együtt, bevallom, hogy én sem szeretem, viszont semmiképp ne dobd a kukába, inkább gyűjtsd össze, hiszen jó szolgálatot tesz az egészséged érdekében! Az összegyűjtött dinnyemagokat meg lehet pirítani, és ugyanúgy eszegetni, mint például a napraforgómagot, vagy a tökmagot. A görögdinnye magja finom, kellemesen fűszeres, emellett pedig egészséges, mivel egyensúlyt teremt a bélflóra higiéniájában.
Készítsünk teát a görögdinnye magjából!
Nemcsak pirítva fogyaszthatjuk, hanem teát is készíthetünk a görögdinnye magjából, ami kiváló vízhajtó, felgyorsítja az emésztést, ráadásul a fogyást is felpörgeti. A görögdinnye magjából készült teát fogyaszthatjuk forrón, illetve hidegen egyaránt, és hozzáteszem, hogy prosztatagyulladás, illetve magas vérnyomás esetén is alkalmazható. Nézzük, hogyan készül!
Szükségünk lesz öt evőkanál nyers görögdinnyemagra, és egy liter hideg vízre. A magokat törjük minél apróbbra, majd az aprítékot tegyük fel forrni a vízzel. Háromnegyedórán keresztül alacsony lángon hagyjuk gyöngyözni a teát, majd szűrjük le és már fogyaszthatjuk is, naponta egy pohárral érdemes inni belőle.
Azt nem árt tudnunk, hogy nemcsak a görögdinnye magját érdemes felhasználnunk, hanem minden egyes kis részét! A következő oldalon nagyon szuper recepteket osztok meg veletek, amiket érdemes kipróbálnotok minél hamarabb, lapozzatok egyet, és tudjátok meg, hogyan alkalmazhatjátok a görögdinnye levét, héját, és egyéb részeit!