Kávés szappan
Hozzávalók
- 680g kecsketej szappan alap,
- 1 evőkanál friss őrölt kávé,
- 1 teáskanál mandulaolaj,
- 1-1,5 teáskanál illatanyag (ízlés szerint)
Elkészítés
Helyezd az öntőformát egy darab sütőpapírra (hogy elkerüld a szétcsöpögést), majd vágd fel a szappan alapot kisebb darabokra. Olvaszd szét a darabkákat a lábasban alacsony vagy közepesen alacsony lángon – fontos, hogy ne égesd oda és ne forrázd szét az alapot. Miután kész, vedd le a tűzről és gyorsan keverd bele a kávét, a mandulaolajat és az illatanyagokat a még forró és képlékeny alapba.
Öntsd át a keveréket egy öntőformába, majd fújj rájuk némi sebfertőtlenítő alkoholt egy pumpás flakonból, hogy megakadályozd a buborékosodást. Várj néhány órát, hogy a szappanok megkeményedjenek. Egy hűtőben felgyorsíthatod ezt a folyamatot. Amint teljesen megszilárdultak, már használhatók is – ha egy nagyobb darabot csináltál, akkor egy késsel kisebb részekre is szétvághatod.