Méz és tej szappan
Hozzávalók
- 450g kecsketej szappan alap,
- szilikon öntőforma
- 3 evőkanál organikus nyers méz
- mérőpohár
- sárga és piros szappanszínezék.
Elkészítés
450 grammnyi szappan alapból nagyjából 9 kisebb, vagy 4 nagyobb szappan készíthető el. A kecsketej szappan alap meglehetősen puha, ezért könnyedén szétvágható egy egyszerű konyhakéssel. Vágd fel az alapot kockákra, majd helyezd őket egy hőálló mérőpohárba és olvasd szét őket mikróban. 20-30 másodpercig melegítsd őket, a melegítések között pedig kevergesd meg őket alaposan, biztosítva ezzel, hogy az alap teljesen szétolvadjon.
Miután az alap teljesen szétolvadt, keverj bele három evőkanál mézet és néhány csepp sárga szappanszínezéket. Ha kissé aranyszínűbbé szeretnéd varázsolni szappanaid, akkor egy csepp piros színezéket is hozzáadhatsz. Öntsd az olvadt szappant az öntőformákba és hagyd, hogy teljesen lehűljenek – ez fél vagy akár két órát is igénybe vehet majd. Ha teljesen megszilárdultak, távolítsd el őket a formákból és máris készen állnak a használatra.