7. Smoothiek és turmixok
A cseresznye fantasztikus alapanyaga lehet különféle smoothiek és turmixok készítéséhez. Pár marék friss vagy fagyasztott cseresznye, egy banán, egy kis joghurt vagy tej, és már kész is az egészséges, hűsítő ital. Ha még nagyobb vitaminbombára vágysz, akkor tehetsz hozzá akár mikrozöldeket is. Bevallom őszintén, én ezt ritkábban csinálom, de csak azért, mert a fagyit sokkal jobban szeretem.
8. Sütemények és piték
A cseresznye számtalan süteményben remekül megállja a helyét. A cseresznyés pite egy örök klasszikus, ami garantáltan nagy sikert arat. De készíthetsz belőle muffinokat, tortákat vagy akár cseresznyés sajttortát is.
9. Saláták
A cseresznye nemcsak édességekben, de salátákban is kiváló. Egy friss zöldsaláta cseresznyével és kecskesajttal például igazán különleges ízkombinációt nyújt. Próbáld ki különböző salátákban, hogy új ízeket fedezhess fel. Tudom, hogy első blikkre furcsán hangzik magyar konyhában, hogy az alapvetően zöldségekkel telepakolt salátába gyümölcs kerüljön, de nem éri meg idegenkedni a dologtól. Először én is elleneztem, de mióta kipróbáltam, azóta nem tudom megunni.
10. Gyümölcskocsonya
A cseresznyéből készült gyümölcskocsonya is fantasztikus édesség. Használj zselatint vagy agar-agart a kocsonya elkészítéséhez, adj hozzá cukrot és egy kis citromlevet, majd hagyd megdermedni. Ez a hűsítő desszert tökéletes választás a forró nyári napokra, és a gyerekeket, unokákat biztosan leveszi a lábukról.