Paprikás csirkecomb burgonyával és paradicsommal
Ehhez az ízletes és laktató forgáshoz kisebb méretű burgonyákat érdemes használni (lehetőleg bébiburgonyákat), vagy kisebb szeleteket vágni egy-egy nagyobb szemből.
Hozzávalók:
• 6-8 csirkecomb (összesen nagyjából 1,5 kg csontokkal, bőrrel, de az extra zsírok nélkül)
• 2 evőkanál Dijoni mustár
• 1 citrom leve
• 2 teáskanál édes paprika
• 4 evőkanál olívaolaj
• 70 dkg bébiburgonya (vagy egyéb apróra szeletelt burgonya)
• 1 lilahagyma, 8 szeletre vágva
• 6 gerezd fokhagyma, összenyomva
• 2,5 dl cseresznyeparadicsom
• egy maréknyi szál kakukkfű
• 3-4 szál petrezselyem levelei, díszítés gyanánt
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 205°C-ra, majd helyezz egy rácsot a középső szintre.
2. Fogj egy konyhai ollót vagy egy éles kést, majd távolítsd el az extra zsírt és bőrt a csirkecombokról. Ez után szórd meg őket egy kis sóval és borssal.
3. Pácold be a húsokat. Ehhez egy nagy tálban keverd össze a mustárt, a citromlevet, a paprikát, 2 evőkanál olívaolajat és egy kis sót, illetve borsot, ízlés szerint. Helyezd a pácszószba a húsokat úgy, hogy mindegyikre bőven jusson belőle. Amíg a húsok pácolódnak, vágd fel a zöldségeket.
4. Vágd kis darabokra a burgonyákat (ha bébiburgonyákat használsz, vágd félbe őket). Hámozd meg a lilahagymát és vágd 8 szeletre hosszában. Vágd félbe a cseresznyeparadicsomokat, de helyezd őket külön a többi zöldségtől.
5. Helyezd a burgonyadarabokat, a hagymaszeleteket, a fokhagymát, némi sót, borsot és a maradék két evőkanál olívaolajat egy közepes méretű jénai tálba (akkorába, hogy a zöldségek ne nagyon fedjék egymást). Ez után szórd el rajtuk a kakukkfű szálakat.
6. Öntsd át a bepácolt csirkehúst a tálba lehetőleg egyenlően elegyengetve azokat a zöldségeken. A maradék pácszószt is öntsd rájuk.
7. Helyezd a tálat az előmelegített sütőbe 30 percre, a fedele nélkül.
8. A 30 perc eltelte után vedd ki a tálat a sütőből, majd szórd el rajta a félbevágott paradicsomokat. Ez után helyezd vissza a sütőbe további 25-30 percre.
Lapozz, még van egy mennyei krumplis receptünk!