9. A szem egészségére is pozitív hatással van
Az ananászok A-vitamint is kínálnak, ami ugyan sokféleképpen segíti a szervezetet, de ezekből talán a legfontosabb, hogy lassítja az öregedés okozta makuladegenerációt (tehát a szem romlását).
10. Segíthet a vérrögök megelőzésében
Az ananászok véralvadásgátló hatásának köszönhetően azokon is segíthetnek, akiknek az érrendszere hajlamos vérrögöket képezni.
11. Támogatja az egészséges fogyást
Az érzelemtől fűtött evésrohamoknak csúnya végük lehet, de ha ilyenkor odafigyelsz magadra, és egy csomag chips helyett inkább néhány szelet ananászt viszel be szervezetedbe, akkor lényegében egészséget kovácsolsz átmeneti érzelmi hullámvölgyedből. Ha szeretnéd a legjobbat kihozni egy rossz helyzetből, akkor gondolj az egészségedre (és hogy mennyire isteni finom is az ananász).
12. Enyhíti a gyomorpanaszokat
Gyomorégés? Ne siess annyira azokkal a gyógyszerekkel. Egy adag ananászlé segít enyhíteni a gondokat, csak vigyázz, meg ne ártson. Ha túl sokat iszol belőle, akkor a gyomorcsillapító könnyedén hashajtóvá válhat!
13. Növelheti a fogantatás esélyét
Ha nem halad a babaprojekt, akkor némi ananász természetes módon segíthet elérni céljaitokat. Az ananászokban található tápanyagok erősítik a méhfalat, és enyhíthetik az endometriózis okozta gyulladást is.
14. Gyulladáscsökkentő hatással bír
Ahogy már felsorolásunkban többször is elhangzott, az ananászoknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, ráadásul ezt frissen és fagyasztott állapotukban is kifejthetik. Mind a szövetkárosodás gyógyításában, mind a fájdalomcsillapításban segíthetnek, különös tekintettel a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedőkre.
15. Feszesebbé teszi a bőrt
A C-vitamin az egészséges bőr, inak, vérerek, és ínszalagok egyik alapfeltétele. Egy szelet ananászból, némi mézből, és joghurtból arcmaszkot készíthetsz magadnak, amivel feszesebbé varázsolhatod bőrödet.
16. Puhábbra készítheted el vele a húsokat
Az ananászokban található bromelain peptidkötésekre választja szét az aminosavakat, ami puhább, könnyebben rágható húsokat eredményez. Adj hozzá néhány szeletet húsételeidhez elkészítésük közben, és élvezd a finom puhaságot.