A tarlórépa termesztése – Hagyományos tarlórépák
Royal Globe – Ez egy csípős, baseball-labda méretű tarlórépa, aminek lila teteje és fehér alja van, húsa pedig teljesen fehér.
Royal Crown – Egy édes, enyhe ízű hibrid kultúrfajta, ami 10-12 cm átmérőjű, fehér gumókat terem, amelyek enyhén laposak, tetejük pedig lilás színű.
Purple Top White Globe – Ezek a csípős, lila tetejű tarlórépák 50-55 nap alatt érnek be, és 10-15 cm-es, felül lila színű termést hoznak. Ide tartoznak még: Top Star.
A tarlórépa termesztése – Színes tarlórépák
Manchester Market – Sokan ezt tartják az egyik legfinomabb tarlórépának. A Manchester Market borsos ízt kínál, és természetesen nem csak gumója, hanem levelei is ehetők. Temrése fehér és gömbölyű, teteje pedig világoszöld színű. Teniszlabda méretűre nő meg.
Scarlet Green – Ez a hibrid tarlórépa krémesen fehér hússal és világospiros héjjal rendelkezik. Mindössze 40-45 nap alatt beérik, és enyhén lapos terméseket hoz.
Golden Ball – A Golden Ball tarlórépák 40-45 nap alatt érnek be, és 12-15 cm átmérőjűre nőnek meg. Mind húsa, mind pedig héja aranyszínű, íze pedig édeskés, és kissé a manduláéra hasonlít. Ha enyhébb ízzel szeretnéd felhasználni, akkor 8-10 cm-es átmérővel érdemes betakarítani őket.
Gilfeather – Ez a hibridfajta a tarlórépa és a karórépa keresztezésével jött létre, és 70-75 nap alatt érik be. Héjának külső rétege zöldesbarna színű, fehér húsának íze pedig enyhén édeskés, és a burgonyáéhoz hasonlít.
Red Round – A Red Round tarlórépa 40-45 nap alatt érik be, és nagyjából egy teniszlabda méretét éri el. Kifejezetten ízletes, édeskés, textúrája pedig ropogós.
Hidabeni – Ez a japán tarlórépa 40-45 nap alatt érik be. Alakja kissé lapos, húsa pedig fehér, és enyhe ízt kínál.
Orange Jelly – Az Orange Jelly kissé kesernyés, mandulaszerű ízt kínál. Héja narancsos-lazac színű, húsa pedig citromsárga. 45-65 nap alatt érik be, de már 35-40 naposan is betakarítható.
Sweet Scarlet Bell – Egy szintén élénk színű tarlórépa, a Sweet Scarlet Bellt sötétlila vagy rózsaszín, 8-10 cm átmérőjű gumóiról lehet felismerni. Húsa fehér, íze pedig a retekéhez hasonlít, habár valamivel édesebb annál. 45-50 nap alatt érik be, és nem csak főzve, hanem nyersen is kiváló.