Vida Noémi cikkei

Így metszd meg a leandert, hogy sok virág legyen rajta

A leander tavaszi metszése a szakértő kertészek szerint az egyik legfontosabb lépés a virág ápolásával kapcsolatban. A leander tavaszi metszése, az elhalt ágak eltávolítása óriási lendületet ad a növénynek, és sokkal több virágot fog hozni. Hogyan és mikor kell megmetszeni tavasszal a leandert?

Így használd a csodás orchideát esküvődön

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy az esküvőszervezésben mindig új trend hódít, de arra, hogy az idei egyik legfrissebb trendben a mesés orchidea kerül a középpontba, nem igazán voltunk felkészülve. Mutatjuk, hogyan lehet az esküvői dekorációba csodaszépen beépíteni az orchideát.

Agrometeorológia: csak átmenetileg szűnik meg a fagyveszély

Ezt minden gazdának és kertésznek tudnia kell! Az átlagosnál melegebb időjárásban a vegetáció 3-4 héttel fejlettebb az ilyenkor szokásosnál, de a következő hetekben még számítani lehet fagyokra, amelyek elsősorban a gyümölcstermést veszélyeztetik - írta a HungaroMet Zrt. az MTI-n közétett közleményben. 

Így locsold a tavaszi hagymás virágokat

A hagymás növények, mint például a jácint, nárcisz vagy tulipán gondozása során a locsolásuknál több fontos szempontot is figyelembe kell venni, hogy egészségesek és boldogok maradjanak. Mi lehet a titok, hogyan érdemes locsolni a hagymás növényeket?

Hol lehet a legideálisabb helye az orchideának?

Az orchideák gyönyörű, de kicsit kényes növények, és bizonyos körülmények között virágoznak a legjobban. Az ideális hely kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni, ebben a cikkben pedig ezeket fogjuk sorra venni. 

Ez a leghatékonyabb eszköz a gyomok ellen: Ismerd meg a geotextíliát

A geotextília egy áteresztő, szövet alapú anyag, amelyet széles körben használnak a kertészetben és tájépítészetben, valamint az építőiparban különböző célból. Ezek a szövetek lehetnek természetes anyagokból, mint például a juta, vagy szintetikus anyagokból, mint például a polipropilén, és számos formában és vastagságban kaphatók, attól függően, ho...