Kaktuszok
Ha egy növény képes hosszú éveken át éldegélni egy sivatag kellős közepén, akkor valószínűleg konyhádat is kibírja majd. Az öntözésről majdnem teljesen meg is feledkezhetsz, de azért a tüskéire figyelj oda. Válassz olyan darabot, ami méretében megfelel konyhádba, és ügyelj rá, hogy ne legyen veszélyesen mérgező!
Szakállbromélia (Tillandsia)
A szakállbroméliák apró, egzotikus növények, amiket általában talaj nélkül, valamilyen különleges termőközegben tartanak, például kagylókban, lyukacsos szikladarabokban, vagy éppen kiszártad faágakban. Habár kifejlett korukra többnyire elvannak magukban, rendszeres öntözésekre van szükségük. Az öntözés egy pumpás flakonnal oldható meg a legegyszerűbben napi szinten, vagy heti egy alkalommal meg is fürdetheted őket egy tál vízben. Ez valószínűleg nem lesz probléma, elvégre a konyhában könnyű vizet szerezni. A szakállbroméliák a meleg helyeket szeretik, szóval ha konyhád a téli estéken kihűl, akkor jobb, ha egy fűtött szobába viszed őket.
Zöldike (Chlorophytum comosum)
A zöldikékkel nem csak otthonokban, hanem sok nyilvános helységben is találkozhatunk, ugyanis egyrészt mutatósak, másrészt pedig elképesztően nehéz tönkretenni őket – a konyha meg sem kottyan nekik. Fényigényük, hőigényük lényegében nincs – ha a talaj kiszárad, öntözd meg egy kicsit, és néhány havonta metszd meg, hogy növekedésre ösztönözd. Cserébe tisztán tartja majd konyhád levegőjét!
Hengeres anyósnyelv (Sansevieria cylindrica)
Ez a pozsgásnövény különleges megjelenésével garantáltan feldobja, sőt, elegánssá teszi a konyhai környezetet. Szívós dísz, aminek konkrétan jól esik a szárazság, a gyenge fényviszonyok, és még a hideget is remekül tűri. Locsold meg néha egy kicsit, és semmi másra nem kell odafigyelned. A következő oldalon elmondom, hogyan érdemes gondozni ezeket a növényeket, érdemes lapozni még egyet!