Ahogy beköszönt a december, legszívesebben hibernálódnánk egészen márciusig. Ha ez nem is lehetséges, de a pihenés, feltöltődés, lelassulás annál inkább fontosabb ebben az időszakban. Nincs is jobb, mint a munkából hazaérve, átfagyva az otthonunk melegében elkortyolni egy meleg, kellemes italt, olvasgatni egy kicsit és relaxálni. Most hoztunk nektek 5 téli ital receptet, amit imádni fogtok!
Meleg italok télre – Forró almás pite ízű puncs
Hozzávalók
1 ½ teáskanál őrölt fahéj
egy jó csipet őrölt szegfűszeg
½ reszelt szerecsendió
2 l almalé
2 tk vanília kivonat
6 gombóc vanília fagylalt
rum (opcionális)
Elkészítés
- Tedd a fahéjat, az őrölt szegfűszeget, a szerecsendiót, az almalevet és a vaníliakivonatot egy nagy serpenyőbe. Forraljuk lassú tűzön.
- Amikor az almalé felmelegedett, hozzáadjuk a vanília fagylaltot, és habverővel erőteljesen a fagyi felolvadásig keverjük a forró almalevet – a fagylaltnak habosnak kell lenni.
- Öntsünk egy csepp rumot a felnőttek csészéjének aljába, és töltsük fel a forró punccsal. Díszítsük almás chips-szel a csészék, poharak szélét.
Meleg italok télre – Mézeskalács ízű forrócsoki
Hozzávalók
150 ml tej
50 ml habtejszín
¼-½ teáskanál barnacukor
½ narancs, meghámozva
csipet őrölt gyömbér
csipetnyi őrölt fahéj
1 szegfűszeg
2 csepp vanília kivonat
50 g étcsokoládé apróra vágva
Díszítéshez (elhagyható)
tejszínhab
1 mini mézeskalács vagy speculoos keksz, összetörve
Elkészítés
- A tejet, a tejszínt, a cukrot, a narancshéjat és a fűszereket egy serpenyőben összekeverjük, majd lassú tűzön felforraljuk. Levesszük a tűzről, és szitán át öntjük egy kancsóba, a szegfűszeget és a narancshéjat kidobjuk. Öntsük vissza a meleg tejet a serpenyőbe, és keverjük hozzá a vaníliát és a csokoládét, amíg a csokoládé elolvad és sima nem lesz.
- Tegyük vissza a lábast alacsony lángra, hogy átmelegedjen, ha szükséges, majd öntsük egy bögrébe. A tetejét tejszínhabbal és tört mézeskaláccsal, vagy speculoos keksszel díszítjük.