Itt a barack szezon, ezért most minden a barackokról szól. Nemcsak magában, vagy süteményben lehet a barackot fogyasztani, na meg lekvárt főzni, hanem a salátának is tökéletes alapanyaga. Mutatunk egy nagyon finom grillezett barack saláta receptet, ami után mind a 10 ujjatokat meg fogjátok nyalni, és repetáért könyörögtök majd!
Grillezett barack saláta - nem meredek?
Sokan vagyunk úgy, hogy tisztes távolságot tartunk a különösnek tűnő ilyen-olyan ázsia, édes meg egyszerre savanyú ételektől, mindenféle extrém keverékektől. Éppen emiatt elsőre mi is csak messziről figyeltük ezt a receptet, elkönyvelve, hogy biztosan nem lehet jó, hiszen semmi, de semmi keresnivalója nincsen a zamatos barackoknak a salátaágyon. Azonban gondoltunk egy nagyot, és kipróbáltuk, megkóstolva pedig azt kell, hogy mondjuk, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhet a barackokkal. Tehát csak elsőnek tűnik nagyon meredeknek az ötlet, igazából az összetevők nagyon jól kiegészítik egymást, és tökéletes összhangot alkotnak a tányéron. Mi ajánljuk azoknak is, akik az étteremben is csak rántott húst mernek rendelni, nehogy valami idegen íz kerüljön eléjük…mert ebben nincsen semmi idegen, csupán néhány nagy kedvencünk van tökéletesen összeszedve. Nézzük is ennek a nagyon finom grillezett barack salátának a receptjét!
Hozzávalók a grillezett barack salátához
- 4 érett őszibarack gerezdekre vágva (lehet konzerv is, de a fáról szedettel a legfinomabb)
- 1 citrom leve
- 200 g vegyes salátalevél (mi rukkolát használtunk)
- 300 g olajban pácolt fetasajt ( ha valaki nem ragaszkodik az eredetihez, akkor krémfehér sajttal is lehet helyettesíteni, ez valamivel olcsóbb)
- 2 evőkanál apróra vágott dió
A grillezett barack saláta öntetéhez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- egy csipetnyi só
A grillezett barack saláta elkészítése
A grillezett barack saláta elkészítésének központi eleme a barackok meggrillezése, ehhez forrósíts fel egy enyhén kiolajozott serpenyőt, facsard a citrom levét a barackokra, és tedd őket rácsra a serpenyő fölé. Süsd 2-3 percig, amíg szépen megpirulnak. Mennyi ízük lesz, nekünk elhiheted! Ezután már semmi bonyolultra nem kell számítanod, egyszerűen csak egy nagy salátástálban keverd össze a salátaleveleket és a feta sajt kockákat, öntsd rá az öntetd, kicsit keverd meg, majd jöhet a tálalás. A salátákat adagold a tányérra, és tedd a tetejükre a grillezett barackokat, végül szórd meg az apróra vágott dióval. Igazából az egészet össze is lehet keverni, az íz értékéből nem veszít csak így szebb, és gusztusosabb. Plusz tipp: mi grill husival egészítettük ki a barackos salátát, valamint tökmagot is szórtunk rá a dió mellé, bátran kísérletezzetek ti is!