10 olyan dolgot mutatunk be, amit a gyógyszeripar nem reklámoz, nem is véletlenül. Azonban nem árt, hogyha mindenki tud ezekről a dolgokról, olvassátok el a cikkben a megdöbbentő tényeket. A cikk a kép alján folytatódik.
Nem újdonság, hogy a reklámok megtévesztőek, azt viszont kevesen tudják, hogy mik azok a dolgok, amit eltitkolnak. Most 10 olyan tényt mutatunk nektek, amik elég furcsának tünhetnek, osszátok meg ismerőseitekkel is.
Lapozd végig a képeket és tudd meg a 10 megdöbbentő tényt, amit eltitkolnak
A “Modern Farmer ‘s fascinating story” lenyűgöző történetéből idézünk. Arról, hogy hogyan kell kezelni a “savó problémát” ezt írják: “Minden három-négy uncia tejből, a Chobani és más cégek, kizárólag egy uncia krémes görög joghurtot tudnak előállítani. A maradék: savó. Ez egy vékony, nyúlós salakanyag, amit nem lehet egyszerűen csak kiönteni a természetbe. Nem csak, hogy illegális lenne, de a bomló savó mérgező a természeti környezet számára, kirabolja az oxigént a patakokból és a folyókból. Szakértők szerint a savó jelenléte minden vízi életközösséget “Holt-tengerré” alakítana át, elpusztítva a vízi életet, méghozzá potenciálisan egész nagy területeken. Csak a sajtsavó, a joghurt tejsavó “rokona”, az elmúlt években több tízezer halat ölt meg Görögországban.
Az adalék hús aromát kölcsönöz a leveseknek, amely segít a konzerválás által okozott ízvesztés és sóhiány kiegyensúlyozásában. Az MSG nem feltétlenül rossz, de a leves készítői mégis megkerülik az ízfokozó anyag feltüntetését az összetevők listáján. A cimkére nemes egyszerűséggel csak azt írják, hogy “természetesen előforduló” (mert finomított növényi és élesztő fehérjéket tartalmaz) “élesztő-kivonat” vagy “hidrolizált fehérje”.
Egy hatalmas “talicskában”, lapáttal.
A “nem koncentrátumból” készült 100 %-os narancslét felmelegítik, kivonják belőlük az oxigént, ennek eredményeképp elveszíti ízét, majd legalább egy évig légtelenített tartályokban tárolják és mielőtt bedobozolnák, visszaoldják beléjük az ízt előre gyártott ízesitőkkel, amik tele vannak kemikáliákkal. Tehát, ha valaha is elgondolkozott már azon, miért olyan finom az íze a narancslének és hogy vajon hogy lehet az, hogy egyöntetően minden doboz vagy palack narancslének ugyanolyan az íze függetlenül a narancsszezontól, hát akkor itt a titok kulcsa.
A cellulóz: növényi sejtfal rostokból áll, ami gyakori, emészthetetlen élelmiszer-adalékanyag. Tőle a fagylalt krémesebb, a salátaöntet sűrűbb lesz. Kalóriák hozzáadása nélkül. És mivel ez természetes eredetű, még a csomagolt élelmiszereken sem tüntetik fel. Fűrészpor! Ki gondolta volna?
A hátborzongató színű piros eső, festékeket is tartalmaz, hogy a sertéshúst szebb szalonna színűre fessék.
A tejet hatalmas ipari centrifugákban elemeire választják (zsír-, fehérje-, és más szilárd anyagok, folyadékok). Aztán a részeket különböző arányokban rekombinálják, hogy tökéletesen egységes egész, zsírszegény vagy épp sovány tej legyen a végeredmény.
Nincs abban semmi tejszin:.)…egy csepp sem.
Az összetevők listája itt olvasható:
Víz
Kukorica szirup szilárd anyag
Részben hidrogénezett szójabab és / VAGY gyapotmagolaj
Kevesebb mint 2% szódium-kazeinát (tejszármazék)
Dikálium- foszfát
Mono-és digliceridjek
Nátrium-alumínium-szilikát
Mesterséges ízesítő Karragén
Gabona töltőanyag = zsemlemorzsa, zabpehely vagy liszt, mert ki nem akarna zabot a virslijébe ?! És ez még nem is említi az ízfokozókat, színezékeket és a hozzáadott tartósítószereket.
Egy élelmiszer szakértő az ipari nagyságú és erősségű sárgarépát úgy írja le, hogy azok akkorák mint “a faágak – vagy olyanok, mint egy baseball ütő.”