Meglepődtem, amikor azt láttam, hogy rengetegen kérdezitek azt, hogyan lehet megállapítani egy tojásról, hogy az egészséges-e, vagy sem! Éppen ezért hoztam nektek egy cikket, melyben megmutatom a legjobb módszert!
A tojások egészséges, tápláló ételek, amiket számtalan módon elkészíthetünk, és akár főételek részeként vagy salátákhoz, köretekhez is kiváló. Kevés olyan sokoldalú gasztronómiai alapanyag létezik, ami ennyire változatosan felhasználható.
A tojás minősége viszont nagyban függ az azt tojó tyúk egészségi állapotától. A friss, egészséges tojások pedig sokkal táplálóbbak a boltban vásárolt csomagoknál. Azonban nincs mindenkinek tojásfarmja otthon, és a legtöbben kénytelenek a polcokra pakolt előre csomagolt tojásokat választani.
Valóban van különbség a bolti és a „házi” tojások között?
A választ a tojás sárgája fogja megadni erre a kérdésre. A tyúk egészségügyi állapota ugyanis közvetlenül befolyásolja a tojás sárgájának színét. A következő oldalon megtudhatod, hogyan lehet megállapítani, hogy egészséges-e a tojás vagy sem!
A tojássárga színéből derül ki, melyik az egészségesebb
A tojások sárgáján láthatjuk, hogy valójában igazán nagy különbség van közöttük: a több tápanyaggal rendelkező sárgák sötétebb színűek (jobb oldali a képen) – ezek a szabad farmról beszerzett tojások.
A világosabb, néha már citromsárga színű sárgájú tojások ezzel szemben (a színük alapján) kevesebb tápanyagot tartalmaznak (bal oldali a képen)– ezek a boltban vásárolt tojások