Citrom tartósítása nagyon egyszerűen és gyorsan
A legtöbb háziasszony szeret ugyan sürögni-forogni a konyhában, azonban felesleges idővel nincsenek megáldva, tehát szeretik az egyszerű, ellenben nagyszerű, időtakarékos praktikákat. Te is észrevetted már, hogy a gyakorlott háziasszonyok, milyen gyorsasággal csinálnak dolgokat? Sokkal több érzékük van, na meg persze tapasztalatuk, hogy lendületesen csinálják meg még az olyan dolgokat is, amiket egyébként nem csinálnak nap, mint nap. Tehát minél egyszerűbb, kevesebb idő egy bizonyos módszer, és ennek ellenére persze hatékony is, annál közkedveltebb. Ezt a citrom tartósítási módszert is biztos imádni fogjátok, ugyanis semmi különleges hozzávaló nem kell, és pikk-pakk meg lehet csinálni a másodperc tört része alatt. A titkos összetevőnk a só lesz.
Citrom tartósítása sóval
A só nagyon jó tartósító, ezt már őseink is jól tudták. Nem véletlenül használták ezt a húsok tartósítására. Nagymamáink trükkjeit most a citromok tartósításához vetjük be. Egyszerűen csak vágd be a friss citromokat a héjánál óvatosan 4 egyenlő irányban, arra azonban vigyázz, hogy ne vágd be őket teljesen. Ha megvannak a vágások, akkor képezz egy kis helyet, lazán mozgasd meg az ujjaddal a gerezdeket, majd töltsd meg tengeri sóval a keletkezett helyet. A sóval tartósított citromokat helyezd egy tiszta befőttesüvegbe, és zárd le! A citromokkal tele pakolt üveget tárold száraz, hűvös helyen. ezzel a tartósítási módszerrel akár fél éven keresztül frissen maradnak a citromok.