hirdetes

Isteni finom csokis fügelekvár recept, a Ficoco! Ezt ki kell próbálnod

KZs

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A ficoco, vagyis a csokis fügelekvár egy különleges édesség, amely a füge édességét és a csokoládé gazdag ízét kombinálja. Ez a dalmát specialitás széles körben ismert és kedvelt, különösen az amerikaiak körében nagyon népszerű. 

Az alábbiakban leírjuk a népszerű csokis fügelekvár receptjét.


Csokis fügelekvár (Ficoco) recept


Hozzávalók:

  • 1 kg friss füge
  • 200 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 100 g étcsokoládé (minimum 70% kakaótartalom)
  • 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
  • 1 dl víz

A csokis fügelekvár elkészítése

A csokis fügelekvár tökéletes választás, ha valami különleges és ínycsiklandó finomságra vágyunk. Könnyen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi majd a családot és barátokat!


Előkészítés: Mosd meg alaposan a fügéket, majd vágd le a szárukat. A fügéket darabold kisebb, kb. negyedekre vagy nyolcadokra.
Főzés:Tedd a feldarabolt fügéket egy nagy lábasba. Add hozzá a cukrot, a citrom levét és a vizet.
Közepes lángon kezd el melegíteni a keveréket, időnként megkeverve, amíg a cukor teljesen feloldódik, és a füge levet ereszt.
Forralás: Forrald fel a keveréket, majd csökkentsd a hőt, és lassú tűzön főzd tovább, amíg a füge teljesen megpuhul és a keverék besűrűsödik (ez kb. 30-40 percet vehet igénybe).
Csokoládé hozzáadása: Amikor a fügelekvár már sűrű és a füge darabok szétesnek, add hozzá az apróra tört étcsokoládét. Folyamatosan kevergetve olvaszd fel a csokoládét a lekvárban. Ha szeretnél, adj hozzá vanília kivonatot is.
Befejezés: Főzd a lekvárt további 5-10 percig, amíg a csokoládé teljesen beleolvad és a keverék homogén lesz.
Üvegezés:Forrón töltsd a lekvárt sterilizált üvegekbe, hagyj egy kis helyet a tetején. Zárd le az üvegeket légmentesen. Hagyd teljesen kihűlni az üvegeket, majd tárold hűvös, sötét helyen.

Tipp: A lekvárt hűtőben tárolva kb. 2-3 hónapig eláll, felbontás után pedig egy-két héten belül érdemes elfogyasztani.

Ez a csokoládés fügelekvár remek kiegészítő lehet kenyérre kenve, süteményekhez vagy akár sajttálak mellé is. A ficoco egy sokoldalú és ízletes lekvár, amely számos ételhez és desszerthez hozzáadva különleges ízélményt nyújt.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyümölcs

Tovább a Lexikonhoz

atom

az anyagnak kém. folyamattal tovább nem osztható része, fiz. eszközökkel ún. elemi... Tovább

72/2006. (X. 13.) FVM rendelet

a Mezõgazdasági Biztonsági Szabályzat kiadásáról szóló 16/2001. (III. 3.) FVM rendelet... Tovább

Tovább a lexikonra