Válassz fenntartható beszállítókat!
Nagyon fontos egy konferencia megszervezésénél, hogy ne csak te, hanem a szállítóid is zöldek legyenek! A fent említett Kristály Hotelben konyha is üzemel, ahol különleges helyi alapanyagokból készítenek gasztronómai remekműveket, és sütemények is vannak. Tehát a teljes catering megoldható helyben. És ami a legjobb benne, hogy ők javarészt helyi termelők alapanyagait használják fel az ételek elkészítéséhez. Ezért mindig szezonális az étlap is, hiszen az éppen aktuális szezonális alapanyagokat használják fel. Arra is figyelj oda, ha ételekről van szó, hogy próbálj meg pontos számokkal kalkulálni, ne rendeld túl az ételeket!
Kerüld az egyszer használatos műanyagokat!
Magánemberként minden valamire való környezetbarát tudja, hogy ami egyszer használatos és műanyag, az tilos! Persze nagyobb események megszervezésénél már nem ilyen egyszerű a képlet. Mégis azt ajánljuk, hogy ne tegyél ki műanyagüveges vizet, és műanyagtányérokat se! Adjon vizet és kávét kancsókban az újrafelhasználható vagy újrahasznosítható bögrékkel vagy csészékkel.
Gondolkozz el a hibrid opción!
A hibrid konferencia ötlete a távoli résztvevők számára nagyszerű lehetőség, hogy csökkentsék az egyetlen helyre való utazást. Az élő közvetítés biztosításával nagyon sok káros anyagot ehet megspórolni. Azon is érdemes elgondolkozni, hogy a résztvevőknek hogyan lehetne megkönnyíteni a helyszínre jutását, például buszjáratok szervezésével, telekocsi rendszer megtervezésével, és hasonló alternatív opciók.
Készíts hulladékgazdálkodási stratégiát!
Ez az egyik legfontosabb alapköve egy zöld rendezvény lebonyolításának. Tervek nélkül garantáljuk, hogy nem lesz tökéletes a kivitelezés, és bizonyos pontokon sajnos át fogsz csúszni a pazarló irányba. Például ne feledkezz meg arról, hogy kihelyezz a résztvevők számára egyértelműen megjelölt hulladékgyűjtőket. Továbbá érdeklődj a helyi szervezeteknél is, hogy megtudd, adományozható-e a maradék élelmiszer.