Lehet elsőre kicsit furcsán hangozhat a tökmagos-málnás és a meggyes-mákos zserbó variáció, de higgyétek el, mindkettő fantasztikusan finom lesz, tökéletesen fognak harmonizálni az ízek! Válassz egy kedvedre valót, és kápráztasd el az egész családot.
Hozzávalók a meggyes-mákos zserbóhoz
Forma: 33x22 cm
TÉSZTA
* 50 dkg finomliszt
* 16 dkg vaj
* 6 dkg disznózsír (helyette mehet ugyanannyi vaj, de különösen omlós a zsírtól)
* 1,5 dl tej
* 2 tojássárgája
* 1 dkg friss élesztő (tényleg csak ilyen pici kell, nem elírás)
* 7 dkg porcukor
TÖLTELÉK
* 25 dkg darált mák
* 16 dkg kristálycukor
* 60-70 dkg meggylekvár
A TETEJÉRE
* 15 dkg fehércsokoládé
* 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tészta elkészítéséhez a lisztet a porcukorral, sóval, vajjal és zsírral elmorzsoljuk. A hideg tejhez hozzáadom a tojássárgáját és az élesztőt. Csak elkeverem, nem kell futtatni, ez nem egy hagyományos kelt tészta.
Hozzáadom a lisztes/vajas morzsához és szép sima tésztát gyúrok belőle. 5 részre osztom, hűtőbe teszem a becsomagolt gombócokat.
Hozzávalók a tökmagos-málnás zserbóhoz
18x28 a tepsi mérete
Tészta
• 11 dkg vaj
• 25 dkg liszt
• 1 dl tej
• 1 db tojássárgája
• 2 gramm instant élesztő (csapott teáskanálnyi)
• 3 dkg porcukor
• 2 dkg tökmagliszt
Málnalekvár
• 50 dkg fagyasztott málna
• 10 dkg cukor
Tökmagos töltelék
• 25 dkg tökmag
• 8 dkg kristálycukor
Tetejére:
• 15 dkg Ruby csokoládé
• Liofilizált málna
sütés : 175 fok alul felül sütés, 40 perc
Elkészítését a videóban találjátok: