Virággal készült jégkrém receptek, amiket ki kell próbálnod idén nyáron- mennyei virágos jégkrém receptek

Virággal készült jégkrém receptek, amiket ki kell próbálnod idén nyáron

VN
hirdetes
virágos jégkrém receptek

Kamillás mézes jégkrém recept

Hozzávalók (1 liter adaghoz):

•    2 bögre sűrített tej
•    1 bögre 36-40%-os tejszín
•    1/4 bögre + 2 evőkanál méz
•    1/4 bögre kamillavirág
•    2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1.    Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot, a mézet és a kamillát egy nagy lábasban.
2.    Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3.    Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4.    Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5.    Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a kamillavirágtól.
6.    Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
7.    Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

hirdetes
8.    Önts a keverékhez egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
9.    Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.

Jázminos matcha zöld teás jégkrém recept

Hozzávalók (1 liter adaghoz):

•    2 bögre sűrített tej
•    1 bögre 36-40%-os tejszín
•    1/2 bögre cukor
•    2 evőkanál jázminos zöld tea
•    2 teáskanál matcha zöld teapor
•    2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1.    Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot és a jázmin teát egy nagy lábasban.
2.    Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3.    Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4.    Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5.    Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a teától.
6.    Add hozzá a matcha teaport és keverd bele alaposan.
7.    Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
8.    Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
9.    Önts a keverékhez egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
10.    Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

talaj kémhatása

a —>talajoldat savas v. lúgos volta, az oldatban levő H+- és OH_-ionok mennyiségétől... Tovább

aktivált iszap (eleveniszap)

a ->biológiai szennyvíztisztításban alkalmazott, szennyező anyagok elbontására alkalmas... Tovább

Tovább a lexikonra