Kamillás mézes jégkrém recept
Hozzávalók (1 liter adaghoz):
• 2 bögre sűrített tej
• 1 bögre 36-40%-os tejszín
• 1/4 bögre + 2 evőkanál méz
• 1/4 bögre kamillavirág
• 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
1. Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot, a mézet és a kamillát egy nagy lábasban.
2. Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3. Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4. Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5. Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a kamillavirágtól.
6. Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
7. Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
9. Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.
Jázminos matcha zöld teás jégkrém recept
Hozzávalók (1 liter adaghoz):
• 2 bögre sűrített tej
• 1 bögre 36-40%-os tejszín
• 1/2 bögre cukor
• 2 evőkanál jázminos zöld tea
• 2 teáskanál matcha zöld teapor
• 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
1. Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot és a jázmin teát egy nagy lábasban.
2. Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3. Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4. Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5. Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a teától.
6. Add hozzá a matcha teaport és keverd bele alaposan.
7. Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
8. Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
9. Önts a keverékhez egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
10. Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.