Virággal készült jégkrém receptek, amiket ki kell próbálnod idén nyáron- mennyei virágos jégkrém receptek

Virággal készült jégkrém receptek, amiket ki kell próbálnod idén nyáron

VN
hirdetes

A nyár sokak számára egyenlő a szabadtéri programokkal és szórakozással. Az év legmelegebb időszaka továbbá megannyi virág szezonja is egyben, amelyek kellemes illatokkal töltik el az utcákat, a kerteket és az otthonokat is. Habár a legtöbben csak illatjuk és szépségük miatt tartják őket, a virágok másképpen is hozzájárulhatnak a nyári élvezetekhez: jégkrémek formájában! Legyen szó nyáresti ünnepségekről vagy egy könnyed délutáni nassolásról, a házi készítésű, virágos jégkrémek garantáltan az új kedvencek lesznek majd mind a vendégek, mind pedig az otthoniak körében. Íme néhány látványos és ízletes jégrém recept, amiket mindenképpen érdemes lesz kipróbálnod az év során! Tipp: ha csak teheted, használj teljesen organikus hozzávalókat!

virágos jégkrém receptek

Rózsás vaníliás jégkrém recept

Hozzávalók (1 liter adaghoz):

•    2 bögre sűrített tej
•    1 bögre 36-40%-os tejszín
•    1/2 bögre cukor
•    1 bögre rózsabimbó vagy rózsaszirom
•    1 teáskanál rózsavíz
•    1 vaníliabab, szétvágva és kikaparva

Elkészítés:

1.    Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot, a kikapart vaníliát, a rózsadarabokat és a vaníliabab héját egy nagy lábasban.
2.    Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3.    Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4.    Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5.    Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a vaníliahéjtól és a rózsadaraboktól.
6.    Öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
7.    Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

hirdetes
8.    Önts a keverékhez némi rózsavizet, majd öntsd az egészet egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
9.    Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.

Levendulás csokoládés jégkrém recept

Hozzávalók (1 liter adaghoz):

•    2 bögre sűrített tej
•    1 bögre 36-40%-os tejszín
•    1/2 bögre cukor
•    1 bögre pörkölt kakaópor
•    4 teáskanál levendulavirág
•    2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1.    Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot, a kakaót és a levendulát egy nagy lábasban.
2.    Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3.    Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4.    Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5.    Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a levendulavirágoktól.
6.    Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
7.    Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
8.    Önts a keverékhez egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
9.    Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.

Lapozz, mert vár még másik kettő szuper virágos jégkrém recept a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

ostor (ló)

a kocsihajtásnál használt eszköz, ami a lovak irányítására, ösztökélésére szolgál.... Tovább

radioaktív sugárzás

a —>radioaktív izotópok bomlásából keletkező, az atommagból kilépő sugárzás. Az... Tovább

Tovább a lexikonra