A virágokat rendkívül sok ember szereti, a legtöbb kertben megtalálhatóak, hiszen rendkívül nagy dekoratív jelleggel rendelkeznek. Mégis, érdemes átlépnünk különleges megjelenésükön, és továbbgondolni őket – kísérletezzünk bátran, ugyanis a mostani cikkemben bemutatott 13 növény nem csak illatos, de sokszínűségüket bizonyítja az is, hogy rendkívül különleges ízvilággal rendelkeznek. Ismerd meg Te is ezeket az ehető virágokat!
Ehető virágok: régre nyúlik vissza ez a hagyomámy
A virágokat nem csak gyógynövényként lehet kezelni, de konyhai felhasználásuk is több évezredes múltra tekint vissza – nem csak a kínaiak, hanem a görögök, ráadásul a rómaiak étlapjain is megjelentek valamilyen formában.
A legtöbb nemzet használja őket a mai napig, példának okáért a gondoljunk az indiai vagy az olasz gasztronómiára. Konyhában való fontosságuk egyáltalán nem véletlen, hiszen nem csak színekkel varázsolhatnak el egy-egy elkészített ételt, de különleges ízvilágot is kölcsönözhetnek nekik.
Manapság már hazánkban is egyre elterjedtebb az ehető virágok fogyasztása – és itt nem csak a különböző pitypangból készült lekvárra, bodzaszörpre, valamint orgona dzsemre kell gondolni, hiszen sokkal kreatívabb módokon is fel lehet használni ezeket a pici növényeket. Gondolkozz kreatívan, hiszen torták, sütemények díszítéséhez, salátákhoz is isteniek lehetnek, arról nem is beszélve, hogy teákban is remekül mutatnak. Inspirálódj Te is a virágok színeivel, illatával, és merd őket bátran felhasználni!
Virágok felhasználása a konyhában: ezekre figyelj oda
Amennyibe virágokat szeretnél felhasználni konyhádban, egy-két dologra érdemes odafigyelned, hiszen fő a biztonságos használatuk.
Első lépésként, mielőtt bármibe is belekezdenél, érdemes megismerned a legtöbb virágot, növényt, vagy legalább azt a z egyet, amit fel szeretnél majd használni. Ennek oka, hogy bármennyire kedves, pici virágról is van szó, más növényekre is hasonlíthatnak, esetleg kialakulhatnak miatta nem várt hatásuk, amik felkészületlenül érhetnek bennünket.