Nagymamám őszi birsalmaleves imádnivalóan finom, ez az a birsalma recept, amire mindenkinek szüksége van egy hideg, őszi napon, készítsétek el ti is ősszel!

Nagymamám birsalmalevese lesz a te kedvenc őszi recepted is

NA
hirdetes

Az őszi időszak mindig is az évszakok egyik legmeghittebb és legizgalmasabb része volt. A hűvös reggelek, a színpompás falevelek és az illatos fűszerek mind hozzájárulnak ahhoz a különleges hangulathoz, amit az ősz hoz magával. És ha az őszi időszak és ízletes ételek összetalálkoznak, akkor elérkezett a tökéletes alkalom arra, hogy bemutassam neked az egyik legkedvesebb és legemlékezetesebb őszi receptet: nagymamám birsalmalevesét.

birsalmaleves

Nagymamám őszi birsalmalevese az egész család kedvence

Nagymamám birsalmalevese igazi csodával ér fel az ízlelőbimbók számára. Az édes birsalma különleges íze összefonódik a fűszerek aromájával, létrehozva egy harmóniát, amely magával ragadja az embert és visszarepíti a régmúltba, azokba az időkbe, amikor az őszi ételek még igazi ünnepet jelentettek.

Őszi birsalmaleves elkészítése

Hozzávalók:

•    4 db birsalma (600 g)
•    4 ek cukor
•    2 rúd fahéj
•    1 tk őrölt szegfűszeg
•    20 g vaníliás cukor
•    8 - 900 ml víz
•    150 ml tejszín
•    ½ db citrom leve

Elkészítés lépései

1.    Kezdd a birsalmaleves elkészítését a birsalmák előkészítésével. Mossd meg alaposan a birsalmákat, majd hámozd meg őket, távolítsd el a magházat, és vágd őket kisebb darabokra.

hirdetes
2.    Egy mély lábasban öntsd fel 8 - 900 ml vízzel, majd tedd bele a darabolt birsalmákat.
3.    Adj hozzá 4 evőkanál cukrot, 2 rúd fahéjat, 1 teáskanál őrölt szegfűszeget és 20 g vaníliás cukrot a lábasba.
4.    Forrald fel az ízesített birsalmákat, majd csökkentsd a hőt, és főzd további 20-25 percig, amíg a birsalmák megpuhulnak és az ízek összeérnek.
5.    Miután a birsalmák teljesen puhák lettek, vedd ki a fahéj rúdakat, majd turmixold össze a levest simára egy botmixer segítségével.
6.    Visszaöntve a lábasba, add hozzá a 150 ml tejszínt és a ½ citrom levét. Keverd össze alaposan, majd melegítsd további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
7.    Végül kóstold meg a levest, és szükség szerint szabályozd az édesítést vagy fűszerezést.
8.    Tálaláskor öntsd a tányérokba a birsalmalevest, és díszítsd esetleg egy kis tejszínhabbal vagy egy fahéj pálcikával.
9.    Az elkészült birsalmalevest azonnal tálald, hogy az ízek és illatok frissen élvezhetők legyenek.

Nagymamám őszi birsalmalevese téged is el fog kápráztatni

Nagymamám birsalmalevese igazi kulináris gyöngyszem, az őszi asztal megkoronázott központi darabja lehet. Az édes, fűszeres ízek és az elkészítés folyamata egyaránt emlékezetessé teszik ezt a receptet. Ha csak egyszer is megkóstolod, garantáltan az őszi kulináris élményeid egyik legkedvesebb részévé válik. Ismerd meg és készítsd el te is Nagymamám birsalmalevesét, hogy az őszi hangulatot és ízeket minden évben újra élhesd!

Kép forrása: https://www.glutenmentesdieta.hu/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Szeghalomi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Szeghalom Nagy M. u. 4. Magyarország Telefon: +36-371-152 ... Tovább

argali (Ovis ammon)

a —>szarvasmarha-félék családjának juhalakúak (Ovinae) alcsaládjába tartozó, Tibet és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek