A húsvét nemcsak a sonkáról és a tojásról szól, hanem a finom desszertekről is. Ha egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet keresel, ami tökéletes befejezése lehet a húsvéti lakomának, akkor ne keress mást, mint a mennyei Napóleon tortát! A cikk végén videót is találsz az elkésztésről.
A Napóleon torta elkészítése
Ez a torta egy igazi klasszikus, de Bebepiskóta receptje egy új szintre emeli. A tészta ropogós és vajas, a krém pedig selymes és vaníliás. A torta tetejét porcukorral díszítheted, de akár friss gyümölccsel is feldobhatod.
A Napóleon torta elkészítése nem bonyolult, de egy kis időt igényel, meg nem árt, ha van konyhai gyakorlatod is. A tésztát először össze kell gyúrni, majd hűtőben kell pihentetni. Ezután a tésztát 8-10 lapra kell nyújtani, és megsütni. A krém elkészítése is egyszerű: a tejet, a cukrot, a vajat, a kukoricakeményítőt és a tojássárgáját össze kell főzni, majd kihűteni. A tejszínt habbá kell verni, és hozzákeverni a kihűlt krémhez.
A torta összeállításakor a lapokat egymásra kell rétegezni, és mindegyik lapot meg kell kenni krémmel. A torta oldalát és tetejét a megmaradt rétes lapok törmelékével kell dísziteni.
Hozzávalók:
Tészta:
• 750 g liszt
• 2 dl jéghideg víz
• 2 db tojás (L)
• 400 g vaj (fagyott)
• 1/2 tk só
• 1 ek ecet
Krém:
• 6 dl tej
• 300 g cukor
• 100 g vaj
• 80 g kukoricakeményítő
• 2 tojássárgája
• Vaníliás cukor
• 4 dl hideg habtejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 30 percig.
A pihentetett tésztát 8-10 egyenlő részre osztjuk. A tésztalapokat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12 percig sütjük, amíg világosbarna színűek nem lesznek, majd amíg melegek, egy torta karikával kivágjuk őket 20-22 centisre.
A krémhez a tejet, a cukrot, a vajat, a kukoricakeményítőt és a tojássárgáját egy lábasba tesszük, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet vaníliás cukorral ízesítjük, és hűlni hagyjuk.
A tejszínt habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
A torta összeállításakor a tészta lapokat egymásra rétegezzük, és mindegyik lapot megkenünk krémmel. A torta tetejét porcukorral díszítjük.
Tippek:
• A tésztát könnyebb nyújtani, ha a hűtőből kivéve 10-15 percig pihentetjük.
• A krém sűrűsödéséhez használhatunk pudingport is.
• A torta tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, csokoládéval, vagy dióval is, de önmagában is isteni.
Mi és a partnereink információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint termékek kifejlesztéséhez és a termékek javításához. Az Ön engedélyével mi és a partnereink eszközleolvasásos módszerrel szerzett pontos geolokációs adatokat és azonosítási információkat is felhasználhatunk. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait.
Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.
A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
A cookie-kat és hasonló technológiákat a következők elősegítésére használjuk:
Tartalmak szolgáltatása és fejlesztése a jobb felhasználói élmény elérése érdekében
Biztonságosabb használat lehetővé tétele a sütikből az általunk kapott adatok felhasználásával.
A Weblap termékeinek szolgáltatása és jobbá tétele a profillal rendelkezők számára
Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat.
Jobban személyre tudjuk majd szabni a weboldal funkcióit.
Ez nem érinti a termékeink funkcióit.
Cookie-k használatával más vállalatok adatokhoz jutnak majd rólad.
A böngésződ vagy az eszközöd is kínálhat olyan beállításokat, amelyek segítségével eldöntheted, hogy be legyenek-e állítva a böngészőhöz cookie-k, illetve törölheted őket. Ezek a lehetőségek böngészőnként eltérnek, és fejlesztőik mind a rendelkezésre álló beállításokat, mind azok működését bármikor megváltoztathatják. 2020. október 5-i állapot szerint az alábbi hivatkozásokon találhatsz további információt a népszerű böngészőkben kínált beállítási lehetőségekről. A Facebook-termékek egy bizonyos része esetleg nem működik megfelelően, ha letiltottad a böngészőkben a cookie-kat. Fontos tudni, hogy ezek a beállítási lehetőségek eltérnek a Facebook által kínált beállítási lehetőségektől.