A metélőhagymák felhasználása
Salátákban
A saláták számtalan ételhez szolgálhatók fel egészséges, ízletes köretként, és természetesen a metélőhagyma sem maradhat ki belőlük, például egy ötletes metélőhagyma olaj öntet formájában! Ehhez szükséged lesz 3/4 bögre extra szűz olívaolajra, 1/4 bögre feldarabolt metélőhagymára, 1 evőkanál nyers mézre, 2 evőkanál dijoni mustárra, 2 evőkanál + 1 teáskanál fehérborecetre, 1 teáskanál sóra és fél evőkanál frissen őrölt borsra.
Az elkészítésé pofonegyszerű: pürésítsd össze az olajat és a hagymákat egy turmixban, amíg puha textúrát nem vesznek fel, majd szűrd át a kész pürét egy közepes méretű edénybe.
Keverd hozzá a mézet és a mustárt, majd jöhet az ecet, a só és a bors is, továbbra alaposan kevergetve. A kész öntet egy légmentesen zárható tárolóüvegben tartva egy hétig felhasználható.
Metélőhagymás jégkockák
Várd a vendégeket néhány különleges jégkockával. Darabolj fel némi metélőhagymát, majd oszd el őket a jégkockakészítő tál tégelyeiben és öntsd fel azokat vízzel. Dobj be néhány hagymás jégkockát a kancsóba, mielőtt beletöltenéd az italokat, amiket fel szeretnél szolgálni.
Ízesített vaj
A metélőhagymákat gyakran szokás ízesített vajak elkészítésére használni. Az egész folyamat sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik! Készíts össze 110 gramm kecskesajtot, 2 evőkanál feldarabolt metélőhagymát, 1/8 teáskanál tengeri sót, 1/4 teáskanál fekete borsot, 3 pörkölt fokhagymagerezdet és fél bögre puha, sózatlan vajat. Nincs más dolgod, mint az összes felsorolt hozzávalót alaposan összekeverni egy közepes méretű edényben. A kész keveréket öntsd át egy tetszőleges formába, majd tedd a hűtőbe, hogy kellően megszilárduljon.
Reméljük, hogy cikkünk elnyerte a tetszéseteket, és minél hamarabb belevágtok a metélőhagyma termesztésébe, biztos vagyok abban, hogy örömötöket fogjátok lelni benne! Cikkünket pedig mutassátok meg ismerőseiteknek is!