A professzionális mezőny tradicionális kenyér, innovatív kenyér, édesség és díszmunka kategóriákban versenyzett egymással, majd ötödik versenyszámként kirakatukat is díjazta a zsűri. A 14 tagú szakmai zsűri véleménye mellett a közönség szavazatai is nagyban befolyásolták az eredményt, hiszen a szavazófülkékben elhelyezett számítógépeken „vakon” történő kóstoltatással a közönség elismerése 50%-ban hatott a végső eredményre. Az összesített verseny harmadik helyezését Ausztrália, másodikat Németország szerezte meg, a dobogó legfelső fokán Magyarország csapata állt.
A magyar csapat elsöprő sikert aratott: innovatív kenyér, díszmunka és sütemény kategóriákban is első díjat kaptak, így az összesített díjazásban toronymagasan győzték le a másik 9 országot képviselő profi csapatokat. Innovatív kenyerük búzacsírával, fokhagymával és zöldfűszerekkel készült, mely természetes életerejével, laza szerkezetével és különleges levélformájú díszítésével nyerte el a zsűri tetszését. Sütemény kategóriában a vajjal hajtogatott tésztát tokaji borhabbal töltötték, birssel, dióval, grillázzsal és aszúba áztatott szőlőszemekkel díszítették a magyar versenyzők, melyet az első díj mellett különdíjjal is megjutalmaztak. A díszmunka első helyezettje Tukacs Roland lett, aki művészi igényű kenyérszobrával, kreativitásával, elmélyült témafeldolgozásával és eredeti technikai megoldásaival nagy feltűnést keltett a versenytársak körében is.
Forrás: EU-info