A kukoricabajusz olyan természetes olajokat tartalmaz, amelyek csökkenti a magas vérnyomást, emellett még jótékony klorofillt, mangánt és káliumot is tartalmaz. Teaként már ősidők óta használj az ember, és ez az egyik legerősebb természetes vízhajtó készítmény is.
A kukoricabajusz rendkívül egészséges, gazdag növényi fehérjeforrás, ezenkívül még tartalmaz szénhidrátot, jótékony és hasznos növényi zsírokat, klorofilt, foszforsavat, K- és C-vitamint, káliumot, mangánt és rostokat is. Ugyanakkor olyan hatóanyagok is megtalálhatók benne, amelyek szabályozzák a vércukorszintet.
A kukoricabajuszból készített tea napi háromszori fogyasztása kellően vízhajtó hatást eredményez, amely megakadályozza azon betegségek kialakulását, amely a szervezet vízvisszatartásáért felelősek. Nagyszerűen csökkenti a gyulladásokat is, és képes egyensúlyba állítani a szervezet pH-szintjét, ezáltal megszüntetve a savas hatást, amely számtalan betegség táptalajául szolgál.
Véd a húgyúti fertőzésektől, a vesék működését is segíti, egyes beszámolók szerint kimossa belőlük a homokot és a kisebb köveket, igaz, erre tudományos bizonyítékot még nem találtak. Akik reumában, prosztatagyulladásban, inkontinenciában szenvednek, azok is bátran fogyaszthatják a kukoricabajuszból készített teát. Homeopata orvosok például a ciszták kezelésére ajánlják előszeretettel a kukoricabajuszt, amelynek teája még hatásosabb, ha cickafarkat is hozzáadunk. Ugyanakkor immunrendszer-serkentő, és az alternatív gyógyászat képviselői szerint rákellenes hatása is van.
A kukoricabajuszt a magas vérnyomástól szenvedők bátran alkalmazhatják, és emellett még a rossz koleszterinszintet is csökkenti, elűzi a fáradtságot. Több tanulmányban is megállapították, hogy a kukoricabajuszban lévő bioaktív hatóanyagok, antioxidánsok megakadályozzák a depressziót, valamint az elhízást. Ha külsőleg alkalmazzuk a teát, akkor a bőr felületet kell bekenni vele, ezáltal csillapítva a viszkető, szúró érzést. Remekül enyhíti a rovarcsípéseket, a bőrfertőzéseket, mivel antibakteriális hatóanyagok vannak benne. Most pedig nézzük a receptet, a következő oldalon folytatom!