Citrusos pomander
Akár egy kis tálkában az asztalon, akár az ablakba fellógatva, vagy a karácsonyfán, a pomanderek egyszerre csinos és illatos karácsonyi díszei is lehetnek az otthonnak. Ezeket a szegfűszeggel teleszurkált, héjreszelővel „telerajzolt” alkotásokat általában narancsokból, citromokból vagy limeokból szokás elkészíteni. Ha szeretnéd, hogy sokáig frissek maradjanak, akkor helyezd őket árnyékos, hűvös helyre egy hétre, vagy amíg teljesen ki nem száradnak.
Borsmentás szappan
Saját szappanjaid elkészítéséhez csupán shea vajra vagy kecsketejes szappanalapra, illetve borsmenta esszencia olajra és egy szilikon öntőformára lesz szükséged. Otthonod bármely pontját (különösen fürdőszobádat) képesek illatossá varázsolni, ráadásul kiválóak ajándékoknak is!
Zsályakoszorú
Ez az egyszerre csinos és illatos dísz könnyedén elkészíthető. Nem kell hozzá más, mint egy hungarocell koszorú-forma, rengeteg friss zsálya, egy széles szalag és U-alakú virágkötő tűk. A zsálya idővel kiszárad majd, eközben pedig egyre jobban össze fog zsugorodni, így érdemes inkább több, mint kevesebb tűvel rögzíteni a formához. Ha kész, nincs más dolgod, mint átdugni rajta a szalagot és felakasztani valahová, ahol szem és orr előtt lesz!
Illatos tűzgyújtók
Mi a kellemesebb annál, mint amikor az egész család körbeüli a meleg kandallót (vagy tábortüzet)? Ha a tűz nem csak meleget, de illatokat is áraszt magából! Ezek az illatos tűzgyújtók pedig pontosan ezt hivatottak biztosítani.
Szedj össze néhány kellemes illatú nyersanyagot: fahéjrudak, száraz rozmaring, egész szegfűszegek, apró fenyőtobozok, bazsalikom levelek – bármit, aminek karácsonyillata van! Fogj néhány papír muffin formát, és helyezd el bennük a választott hozzávalóidat. Ez után mindegyikbe helyezz egy-egy gyertyakanócot és öntsd őket fel olvasztott méhviasszal vagy szójaviasszal. Nem baj, ha a kisebb elemeket teljesen eltemeti a viasz, de legyen néhány, ami kilátszik belőle. Ha a viasz teljesen lehűlt és megszilárdult, akkor nincs más dolgot, mint egy ilyen tűzgyújtót a kandallóba helyezni és meggyújtani!
Biztonsági okokból kizárólag hagyományos kandallókban gyújtsd meg! Ne használd fa- vagy gáztüzelésű kályhákban és kazánokban!