Pesztó hummusz
Hozzávalók:
• 1 adag alap hummusz (a fenti recept alapján)
• 1/2 bögre friss bazsalikom
• 1/4 bögre fenyőmag
• 1 bögre spenót
• 1-2 evőkanál élesztő
• 1-2 evőkanál citromlé
• 1 evőkanál olívaolaj
• 2 teáskanál reszelt citromhéj
• só és bors, ízlés szerint
Elkészítés:
Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon.
Savanyú céklás hummusz
Hozzávalók:
• 1 adag alap hummusz (a fenti recept alapján), de csak 2 evőkanál aquafaba és 2 evőkanál citromlé felhasználásával készítsd el
• 1/2 bögre savanyú cékla
• 2 evőkanál savanyú céklalé
Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon.
Sült piros paprikás hummusz
Hozzávalók:
• 1 adag alap hummusz (a fenti recept alapján)
• 1 és 1/2 bögre sült piros paprika
• 1 és 1/2 vagy 2 teáskanál harissa fűszerkeverék
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra
2. Vágd félbe a piros paprikákat, majd magozd ki őket. Helyezd a szeleteket vágott oldalukkal felfelé egy tepsire, majd önts rájuk némi olívaolajat és szórd meg őket egy kis tengeri sóval és őrölt borssal. Forgasd meg őket, hogy mindenhová jusson ezekből.
3. Süsd őket 25-30 percig.
4. Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon.