A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

A hummusz egy népszerű közel-keleti étel, aminek alapreceptje pofonegyszerű, és többféleképpen is meg lehet bolondítani, ha extra ízekre vágyik az ember. Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogy készül a tökéletes „alap hummusz”, és hogy hogyan teheted még érdekesebbé 3 extra variációval!

Tökéletes hummusz recept 4 ízben

A tökéletes alap hummusz recept

Az igazán krémes, tökéltes hummusz elkészítéséhez mindenképpen egy gyors turmixra lesz szükség, ami a megfelelő állagúra képes összekeverni a hozzávalókat. Ha nem áll rendelkezésedre ilyen készülék, akkor némi extra aquafaba (a csicseriborsó konzerv leszűrt leve) hozzáadásával is krémesebb állagot érhetsz el – csak lassan öntsd hozzá a többi hozzávalóhoz, miközben összekevered őket, amíg el nem éred a kívánt állagot.

Hozzávalók a tökéletes hummuszhoz:

•    45 gramm csicseriborsó, leszűrve (a leve még kelleni fog)
•    1/4 bögre tahini
•    1/4 bögre olívaolaj
•    3 evőkanál frissen facsart citromlé
•    3-4 evőkanál aquafaba (a csicseriborsó leszűrt leve)
•    2-3 gerezd sült fokhagyma, vagy 1-2 apróra reszelt friss gerezd fokhagyma
•    1 vagy 1 és 1/2 teáskanál só
•    1/2 teáskanál őrölt kömény (ízlés szerint)

A tökéletes hummusz elkészítése:

A sült fokhagyma elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 205°C-ra. Vágd le egy fokhagyma felső végét, hogy láthatók legyenek a gerezdek. Ez után önts némi olívaolajat és sót a hagymára, majd csomagold alufóliába és süsd 30-40 percig, amíg puha, karamellizált állagúvá nem sül.
Öntsd az összes hozzávalót (kivéve az olívaolajat) egy magas fordulatszámú turmixgépbe. Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd lassan kezdd el beleönteni az olívaolajat is, hogy a keverék krémes állagúvá váljon. Ha nem elég selymes az állaga, akkor adj hozzá 1-1 evőkanál aquafabát, hogy elérd a kívánt konzisztenciát.

 

Ha mindez megvan, akkor kész is az alap hummusz. Ezt már így is felhasználhatod, fogyaszthatod, de ha szeretnéd megbolondítani valamivel, akkor az következő oldalon bemutatásra kerülő pikáns variációkat is érdemes kipróbálni! Lapozz és mutatjuk is őket4