A zöldség- és gyümölcslevek előnyei
A napi bevitel biztosítása
A módszer egyszerűbbé teszi az új zöldségek és gyümölcsök kipróbálását, és többeket is rávehet arra, hogy rendszeresítsék a megfelelő mennyiségű zöldségek és gyümölcsök bevitelét a szervezetükbe. Egy nagy pohárba meglepően sok lé belefér, azonban ügyelni kell rá, hogy a rostok rendszeres kihagyásának jelentős hátrányai (erről lejjebb bővebben) lehetnek.
Védelem a krónikus betegségekkel szemben
Köztudott, hogy a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása fokozza a szervezet krónikus betegségek – rák, szívbetegség, cukorbetegség, stb. – elleni védelmét. A „juicing” napi szinten egyszerűen fogyaszthatóvá teszi ezeket a fontos tápanyagokat a szervezet számára.
Nem terheli meg az emésztőrendszert
A rostok kihagyásának egyetlen előnye, hogy nem terhelik le az ember emésztőrendszerét, és a tápanyagok sokkal könnyebben felszívódnak a folyamat során. Olyan ez, mintha az ember gyorsan felszívódó multivitaminokat szedne, csak éppen teljesen természetes formában.
Fontos tudnivalók a gyümölcs- és zöldséglevekről
Habár a gyümölcsöknek és zöldségeknek kifacsarásának/turmixolásának egyértelmű egészségügyi előnyei vannak, éppen annyira fontos tisztában lenni a különböző hátrányokkal is, és ezek tudtában fogyasztani a különböző növényi leveket!
A szervezet számára fontosak az étkezési rostok!
Az étkezési rostok pótolhatatlan szerepet játszanak az egészségünkben és minden kiegyensúlyozott étrend alapvető építőelemeit képezik. A rostokat nem vagyunk képesek megemészteni, és nem szívódnak fel a szervezetben, de nélkülözhetetlenek a rendszere bélmozgás fenntartásához, segítenek szabályozni a koleszterin- és vércukor-szintet, illetve tovább tartják meg az emberben a jóllakottság érzését, ezzel nem közvetlenül ugyan, de hozzájárulva a fogyáshoz. Ezzel még nincs vége, a következő oldalon folytatom!