Grill a grillen:
A grillsütőben érdemes úgy elrendezni az izzó szenet, ahogy egy profi csinálja: három csíkra osztjuk a területet, sűrűbbé és magasabbra tesszük a fát, középre fektetjük az alsó parazsat, a harmadik pedig nincs. parázsrudat egyáltalán. Ez egy nagyszerű megoldás, mivel ételeinket az első rúdban süthetjük, a másodikban enyhén süthetjük, a harmadikban pedig melegíthetjük.
Grillezés serpenyőben:
Sokan grillezés helyett magas falú serpenyőbe helyezik az ételt, az oldalára parazsat tesznek, és letakarják a rácsot. Ezzel a technikával főként nagyobb húsok készülnek, ugyanis a 100-150°C-ot akár két-három órán keresztül is el lehet tartani.
Barbecue:
Bár nem minősül grillnek, a legközelebb áll hozzá az ínyencek kedvence, a barbeque, amely egy zárt rendszer, ahol alacsony hőmérsékleten (110-125°C) az olajat füstölővel végzik. keményfa vagy faszén Sütés.A füst ideális, ha a fa hőmérséklete 325 és 375°C között van.