Itt a tavasz, megérkezett a jó idő, egyre több alkalom nyílik arra, hogy süssünk-főzzünk a kertben!
Trükkök grillezéshez
BBQ alapú Grillsütők: Míg a grillezés fogalma szinte egybeolvad a faszénnel, nálunk gáz- és elektromos grillezőket is kínálunk. Aki szereti az ételeket, amelyekre nem kell sokat várni, aki pedig nem szereti a szenes ételek füstös ízét, az előbbit részesíti előnyben. A gázgrill legnagyobb hátránya, hogy gázcsatlakozást kell biztosítani! Az Electric gyors grillezőt is kínál, amely egész évben használható. Hátránya, hogy csatlakozik a tápegységhez.
A hosszú várakozási idő, a rendszeres széncsere és a sütés utáni hosszú áztatás ellenére azonban a legtöbb faszén grill ma még kifogy. Faszén: Nem mindenki tudja, hogy a jól megválasztott faszén/brikett/keményfa legalább olyan fontos, mint a grillezéshez használt pácok és fűszerek. Inkább hagyjuk a polcokon az olcsó, ismeretlen eredetű termékeket, és soha nem tudhatjuk, hogy vegyileg kezelve is milyen fahulladék lapul a zsákban
Pár jó tanács a grillezéshez
Mondanék pár jó tanácsot, amik segíteni fognak abban, hogy istenien finom ételeket készítsetek a grillen! Első és legfontosabb dolog a tisztaság! Mindig ügyeljetek arra, hogy a grillrács, vagy éppen a tárcsa teljesen tiszta legyen, ezt úgy érheted el, hogy sütés után és sütés előtt is megtisztítasz mindent! Azért érdemes sütés előtt is, mert a por lerakódik mindenhol, így a rácson is.
Második fontos dolog, hogy ne hagyd magára a grillezőt soha! Nagyon könnyen bekövetkezhet a baj, hogyha ott hagyod a sülő húsokat a rácson. Harmadik fontos dolog, hogy minden esetben kend meg a rácsot valamilyen zsiradékkal, a legjobb, hogyha szalonnát használsz. Így nem fog leragadni a hús, és sokkal jobb ízű lesz!