Nemcsak egy ünnepi téli illat a fenyő erős illata, hanem ez az illat sokak számára a "tiszta" szinonimája is. Ha meg akarod tölteni otthonodat a fenyő gazdag illatával, egyszerűen forralj fenyőtűt vízben a tűzhely tetején. Mutatjuk hogyan!
Forraljunk fenyőt otthonunkban a mesés illathoz!
Egy lakás atmoszférájához nemcsak a falak színei, a bútorok, a falra kirakott képek, és a mindenféle dekorációs elemek járulnak hozzá, hanem bizony az illatok is. Miért ne úszna az egész lakás ünnepi fenyőillatban, ha már egyszer felkerültek az ünnepi díszek? Nem is kell ehhez semmilyen speciális elem, csak egy nagy fazék, és néhány tűlevél! A szerencsésebbeknek van a kertben, a kevésbé mázlisták pedig valószínűleg ki kell, hogy várják a nagy napot. Amikor folyik a fafaragás, óhatatlanul kell levágni tűleveleket is, mentsd meg őket! És illatosítsd be az egész házat! Dönthetsz úgy, hogy csak fenyőtűket főzöl a robusztus, tiszta fenyőillat érdekében, vagy hozzáadhatsz más összetevőket is, amelyek kiegészítik a fenyőt. Na de lássuk, hogyan csináld, mutatjuk a lépéseket szép sorjában!
1. lépés
Gyűjtsünk össze egy marék friss fenyőtűt egy tálban, közvetlenül egy fenyőfáról érdemes leszedni, hogy biztosítani tudjuk az optimális frissességet. Csak zöld fenyőtűt válasszunk, kerüljük a barnákat, mert azok nem adnak olyan erős, kellemes illatot.
Egyébként senkit sem arra invitálunk, hogy csonkítsa meg a fenyőerdőinket, de ha már itt vagy, biztosan szereted a fenyőket, és akkor gondoltuk ajánlunk egy jó kis cikket. Itt összegyűjtöttük hazánk legszebb fenyveseit, amik igazi mesébe illő téli csodavilágként tündökölnek.
2. lépés
Töltsünk meg egy választott fazekat körülbelül 1/2-3/4-ig vízzel. Majd mehet is a tűzhelyre, és forralhatjuk a vizet. Akkora edényt válassz, amekkorába el fognak férni a tűlevelek, értelemszerűen, de nem kell nagy. Mi nyeles serpenyőt szoktunk használni, ami nem túl nagy, de azért belefér néhány tűlevél.
3. lépés
A fenyőtűket kissé feltörjük, miközben a forrásban lévő vízhez adjuk. Elegendő a tűket félbe vagy harmadba törni. Ez ahhoz kell, hogy a benne található értékes összetevőket, ki tudjuk nyerni. nem kell egyesével törnöd, egyszerre többet is belemorzsolhatsz a vízbe. ne aggódj, nem lesz ez egy sokáig elnyúló, idegőrlő feladat!
4. lépés
Hagyjuk a tűket a vízben forrni olyan fél- vagy egy teljes percig, majd csökkentsük a hőt, azaz takarékra vesszük.
5. lépés
Adjunk hozzá további vizet az edényünkhöz, amikor a víz elpárolog a tűlevelek alatt. Fontos, hogy a víz folyamatosan forró legyen tűlevelek alatt. Így pároljuk a tűleveleket több órán keresztül, hogy fenyőillattal töltse meg otthonunkat!