A bodzából nagyon finom szörpöt készíthetünk, amely nem csupán felfrissít, hanem az egészségre is jótékony hatással van, és így természetes gyógyítóként is használhatjuk egyszerre. Nagyanyáink pedig nagyon jól tudják, hogyan készíthetünk istenien finom szörpöt, az ő receptjüket hozzuk el nektek most!
Nézzük meg mire jó a bodza
- immunrendszer erősítő
- erős antioxidáns hatású
- hashajtó
- enyhe vízhajtó
- vesevédő
- csökkentheti a koleszterinszintet
- öregedésgátló hatású
Gyógynövényként is használják immunrendszer erősítő hatása miatt. A fekete bodza antioxidáns és immunrendszer erősítő tulajdonságai jótékony hatást gyakorolnak a test normális reagálására az A és B vírusok által okozott influenzával szemben. A bogyók, mint a legtöbb bogyós növénynél, tele vannak antioxidáns flavonoidokkal.A bodza tartalmaz antocianin flavonoidokat, melyek ismertek a szabad gyökök semlegesítési tevékenységeikről az egész keringési rendszerben.
Bodza virág hatásai
- izzasztó, lázcsillapító, hűléses állapotokban
- enyhe hashajtó
- enyhe vizelethajtó
- vérnyomáscsökkentő
- érfalerősítő
- köptető, köhögéscsillapító
További érdekességek a bodzáról, kattints ide!
Bodzaszörp hozzávalók
- 1 l víz
- 1 kg kristálycukor
- 1 db karikára vágott citrom
- 10 db bodzavirág
- 1 dkg citromsav
Bodaszörp elkészítése
Elkészítése nagyon egyszerű, hiszen minden hozzávalót össze kell csupán keverni. Egy nagy üvegedényben le kell zárni légmentesen és 5 napig hűvös, száraz helyen hagyni kell állni. Ha nagyobb mennyiségben szeretnénk készíteni belőle, nyugodtan megtehetjük, hiszen hónapokig eláll.