Az íze olyan, mint a zserbóé, de sokkal egyszerűbb elkészíteni – Zserbópite recept

A karácsony elengedhetetlen édességének, a zserbónak, most egy könnyedebb, ám ugyanolyan ízletes verzióját mutatjuk be nektek! Ezzel az egyszerűsített zserbópite recepttel könnyedén teremtheted meg az ünnepi hangulatot!

zserbópite

Zserbópite: Egyszerű és Finom!


A karácsony egyik elengedhetetlen édessége a zserbó, de ha az elkészítése túl bonyolultnak tűnik, próbáld ki ezt az egyszerűsített zserbópite receptet, mely ugyanolyan ízletes, de sokkal könnyebben elkészíthető. A kerek forma további előnyt biztosít, hiszen megakadályozza a töltelék kifolyását. Kövesd az alábbiakban részletezett lépéseket, és varázsold az asztalodra az ünnepi hangulatot ezzel a csodás desszerttel!

 

A zserbópite hozzávalói (26 cm-es kerek formához):

A Tésztához:

•    10 dkg hideg vaj
•    20 dkg liszt
•    1 evőkanál porcukor
•    1 tojássárgája
•    2 evőkanál jéghideg víz
•    Vaj a forma előkészítéséhez

 

A Töltelékhez:

•    Sárgabaracklekvár
•    20 dkg darált dió
•    2 tojás
•    1 tojásfehérje
•    2 evőkanál vaníliás cukor
•    8 dkg cukor
•    1 evőkanál kakaópor
•    1 dl tejszín
•    Fél csomag sütőpor
•    5 dkg liszt
•    1 dl rum

 

A Tetejére:

•    10 dkg étcsokoládé
•    1 evőkanál vaj
•    Cukorgyöngy

 

Egyszerű zserbópite elkészítése:

1.    Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a vajat a liszttel, porcukorral, tojássárgájával és jéghideg vízzel. Vajazz meg egy 26 cm-es kerek pitetálat, majd terítsd bele a tésztát. Hűtőbe teszed legalább 30 percre.

2.    Pirítsd meg zsiradék nélkül a diót a töltelékhez. Hagyd kihűlni. Keverd habosra a tojássárgáját a kétféle cukorral, adj hozzá kakaóport, tejszínt, majd keverd el a sütőporral és rummal elkevert liszttel, a dióval és a tojásfehérjéből kemény habbal.

3.    Vegyed ki a tésztát a hűtőből, szurkáld meg villával, majd süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig. Miután kivetted a sütőből, kend meg sárgabaracklekvárral, öntsd rá a tölteléket, majd tedd vissza a sütőbe és süsd még 30 percig.

4.    Amikor kihűlt, kend meg a tetejét vajjal megolvasztott csokoládéval, majd szórd meg cukorgyönggyel.

Ezzel az egyszerű zserbópite recepttel könnyedén elkészítheted a karácsonyi asztal édességeit, és garantáltan mindenkit lenyűgözöl majd a finom ízekkel és az ünnepi megjelenéssel!

 

Próbáld ki ezt a finom zserbópite receptet, ha szeretnél valami egyszerűt elkészíteni karácsonyra! Az íze pont olyan, mint a klasszikus zserbóé, de mégis gyorsabban elkészíthető! Az egész család imádni fogja, a kicsiktől a nagyokon keresztül, és még a nagymama is le lesz nyűgözve ettől az alkotástól!