Zöldbab télire tartósítószer nélkül: próbáld ki ezt a pofonegyszerű módszert

Ha szereted a zöldbabot, miért ne élvezhetnéd télen is, amikor friss forrásokhoz már nehezebben jutsz hozzá? Készítsd el kedvenc csemegédet most, és tedd el úgy, hogy a hidegebb hónapokban is bőségesen legyen vitamintartalékod. Ehhez mutatok egy nagyszerű tartósító receptet, ami nem igényel tartósítószert – mindössze három egyszerű hozzávalóra lesz szükséged. Az eredmény pedig garantáltan magáért beszél! Évek óta alkalmazom ezt a technikát, és a zöldbabom még sosem romlott meg. Bízz benne, hogy ez a módszer neked is beválik majd!

Zöldbab télire tartósítószer nélkül

3 hozzávaló kell csupán a zöldbab elrakásához

•    természetesen zöldbab
•    só
•    ecet

 

Zöldbab tartósítás természetesen - ez a  legjobb módszer

Első lépésként a zöldbabot kell feldolgozni. Tetszés szerint, annyit, amennyit szeretnél elrakni. A lényeg csupán az, hogy legyen megfelelő mennyiségű, tiszta befőttesüveged hozzá. Boltokban is lehet venni a befőzési időszakban, de érdemes inkább elrakni a használtakat, megtisztítani, és ezeket újra meg újra felhasználni.

 

A zöldbab feldolgozása: végeit levágjuk, megmossuk, és feldaraboljuk a zöldbabot. Közben egy nagy fazékban forralunk vizet, amibe sót és ecetet is teszünk. Igazából ízlés szerint kell a mennyiségeket kimérni, én nem nagyon szoktam számolni, a lényeg, hogy kellemesen savanykás legyen az íze a főzetnek.

 

Ha felforrt, akkor beletesszük a zöldbabot, majd újraforrástól számított 2-3 percig főzzük, de nem zárjuk el ezután sem a gázt, csupán elkezdjük a már előkészített tiszta üvegekbe merni a zöldbabot. Mire ezzel a folyamattal végzünk, feltehetőleg megint újraforr az ecetes lé, és lehet beletenni a következő adag babot.

 

Amikor végeztünk az utolsó adag babbal,a forró levet az üvegekbe töltjük, fontos, hogy minden üveget teletegyük, ezután mehet rá a befőttesüveg teteje. Majd nagy fazékba állítjuk őket, felöntjük meleg vízzel, és 20-25 percig dunsztoljuk. Ebben kell hagyni kihűlni is, ha több zöldbab adag van, és szükség van még a fazékra, akkor óvatosan kell kivenni a babokat, és a stelázsira tenni, majd jöhet is a következő adag.

 

A zöldbab pozitív hatásai

A zöldbab egy tápláló zöldség, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Gazdag tápanyagokban és rostokban, amelyek fontosak a testünk számára. Ebben a cikkben felfedezzük a zöldbab egészségügyi előnyeit és táplálkozási értékét. A zöldbab jelentős tápértéket tartalmaz. Gazdag vitaminokban (például A-, C-, K-vitamin) és ásványi anyagokban (például vas, kálium, magnézium). A vitaminok és ásványi anyagok támogatják az immunrendszert, elősegítik a csontok és fogak egészségét, valamint részt vesznek a sejtek működésében és az anyagcserében. Rosttartalma is magas, és antioxidánsokban is gazdag a zöldbab.