Ha szereted a zöldbabot, miért ne élvezhetnéd télen is, amikor friss forrásokhoz már nehezebben jutsz hozzá? Készítsd el kedvenc csemegédet most, és tedd el úgy, hogy a hidegebb hónapokban is bőségesen legyen vitamintartalékod. Ehhez mutatok egy nagyszerű tartósító receptet, ami nem igényel tartósítószert – mindössze három egyszerű hozzávalóra lesz szükséged. Az eredmény pedig garantáltan magáért beszél! Évek óta alkalmazom ezt a technikát, és a zöldbabom még sosem romlott meg. Bízz benne, hogy ez a módszer neked is beválik majd!
3 hozzávaló kell csupán a zöldbab elrakásához
• természetesen zöldbab
• só
• ecet
Zöldbab tartósítás természetesen - ez a legjobb módszer
Első lépésként a zöldbabot kell feldolgozni. Tetszés szerint, annyit, amennyit szeretnél elrakni. A lényeg csupán az, hogy legyen megfelelő mennyiségű, tiszta befőttesüveged hozzá. Boltokban is lehet venni a befőzési időszakban, de érdemes inkább elrakni a használtakat, megtisztítani, és ezeket újra meg újra felhasználni.
A zöldbab feldolgozása: végeit levágjuk, megmossuk, és feldaraboljuk a zöldbabot. Közben egy nagy fazékban forralunk vizet, amibe sót és ecetet is teszünk. Igazából ízlés szerint kell a mennyiségeket kimérni, én nem nagyon szoktam számolni, a lényeg, hogy kellemesen savanykás legyen az íze a főzetnek.
Ha felforrt, akkor beletesszük a zöldbabot, majd újraforrástól számított 2-3 percig főzzük, de nem zárjuk el ezután sem a gázt, csupán elkezdjük a már előkészített tiszta üvegekbe merni a zöldbabot. Mire ezzel a folyamattal végzünk, feltehetőleg megint újraforr az ecetes lé, és lehet beletenni a következő adag babot.
Amikor végeztünk az utolsó adag babbal,a forró levet az üvegekbe töltjük, fontos, hogy minden üveget teletegyük, ezután mehet rá a befőttesüveg teteje. Majd nagy fazékba állítjuk őket, felöntjük meleg vízzel, és 20-25 percig dunsztoljuk. Ebben kell hagyni kihűlni is, ha több zöldbab adag van, és szükség van még a fazékra, akkor óvatosan kell kivenni a babokat, és a stelázsira tenni, majd jöhet is a következő adag.
A zöldbab pozitív hatásai
A zöldbab egy tápláló zöldség, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Gazdag tápanyagokban és rostokban, amelyek fontosak a testünk számára. Ebben a cikkben felfedezzük a zöldbab egészségügyi előnyeit és táplálkozási értékét. A zöldbab jelentős tápértéket tartalmaz. Gazdag vitaminokban (például A-, C-, K-vitamin) és ásványi anyagokban (például vas, kálium, magnézium). A vitaminok és ásványi anyagok támogatják az immunrendszert, elősegítik a csontok és fogak egészségét, valamint részt vesznek a sejtek működésében és az anyagcserében. Rosttartalma is magas, és antioxidánsokban is gazdag a zöldbab.
Mi és a partnereink információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint termékek kifejlesztéséhez és a termékek javításához. Az Ön engedélyével mi és a partnereink eszközleolvasásos módszerrel szerzett pontos geolokációs adatokat és azonosítási információkat is felhasználhatunk. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait.
Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.
A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
A cookie-kat és hasonló technológiákat a következők elősegítésére használjuk:
Tartalmak szolgáltatása és fejlesztése a jobb felhasználói élmény elérése érdekében
Biztonságosabb használat lehetővé tétele a sütikből az általunk kapott adatok felhasználásával.
A Weblap termékeinek szolgáltatása és jobbá tétele a profillal rendelkezők számára
Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat.
Jobban személyre tudjuk majd szabni a weboldal funkcióit.
Ez nem érinti a termékeink funkcióit.
Cookie-k használatával más vállalatok adatokhoz jutnak majd rólad.
A böngésződ vagy az eszközöd is kínálhat olyan beállításokat, amelyek segítségével eldöntheted, hogy be legyenek-e állítva a böngészőhöz cookie-k, illetve törölheted őket. Ezek a lehetőségek böngészőnként eltérnek, és fejlesztőik mind a rendelkezésre álló beállításokat, mind azok működését bármikor megváltoztathatják. 2020. október 5-i állapot szerint az alábbi hivatkozásokon találhatsz további információt a népszerű böngészőkben kínált beállítási lehetőségekről. A Facebook-termékek egy bizonyos része esetleg nem működik megfelelően, ha letiltottad a böngészőkben a cookie-kat. Fontos tudni, hogy ezek a beállítási lehetőségek eltérnek a Facebook által kínált beállítási lehetőségektől.