A főtt kukorica a nyári strandszezon elengedhetetlen kelléke. Ha te is vadászod a finomabbnál finomabb falatokat a strandon, akkor ezt az egyszerű receptet otthon is ki kell próbálnod! Ennyire egyszerű még sosem volt főtt kukoricát készíteni, ráadásul az is egész egyszerűen elképesztő!
Ki ne szeretné a kukoricát? Elkészítésétől függően tökéletesen kiegészítheti a főételeket, de akár csak nassolni valóként is fogyaszthatjuk, ami kifejezetten népszerű a nyári szezonban. A kukorica főtt formája leginkább a strandokon elterjedt, de ott nagyon, és hát ki tudna ellenállni, a retró kukoricás kocsival kőröző eladóknak, egy fülledt nyári délutánon. Ha te is odáig vagy a strand kajáért, és imádod otthon is kiélvezni ezeknek az ételeknek az előnyeit, akkor ezt a végtelenül egyszerű receptet kötelező kipróbálnod.
Személyes tapasztalat
Sok módszert kipróbáltam már az évek során, hogy otthon is finom, édes és friss főtt kukoricát fogyaszthasson a család. Elsőként a főzős módszer különböző változataival próbálkoztam, ám hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem lesz számunkra jó.
Hiszen a megfőzése is sok idő, és a végeredmény sem volt mindig tökéletes. A sok macerát elkerülendő egy kicsit jobban belevetettem magam a kukorica főzés rejtelmeibe, és találtam egy olyan módszert, amire sose gondoltam volna. Lapozz a következő oldalra, és megmutatom, hogyan készítheted el összesen 5 perc alatt a tökéletes főtt kukoricát, amitől mindenkinek le fog esni az álla, és a gyerekek kifejezetten odáig vannak érte, így ők is egészségesebb nassolni valókat csemegézhetnek majd a nyár során.
A tökéletes főtt kukorica recept
Elképesztően egyszerű az egész, méghozzá annyira, hogy amikor valahol olvastam ezt kukorica főzési módot egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy működhet, de úgy voltam vele mivel tényleg 5 perc alatt elkészíthető, így sok veszíteni valóm nincs azzal, ha kipróbálom. Az elkészítési módszer nagyon könnyű. Kezdjük azzal, hogy a kukoricát megtisztítjuk a bajuszától, és lebontjuk róla a burokleveleket. Ezután egy hőálló, mikrózható tálba helyezzük, és a tetejére egy papírtörlőt helyezünk. Ezután a mikrohullámú sütőt a legmagasabb fokozatra tesszük, és 5 percig hagyjuk így „főni” a kukoricánkat. Ennek az elkészítési módnak az egyetlen nagy nehézsége, hogy ki kell bírni azt az 5 percet, hogy ne vegyük ki a kukoricát.
Őszintén megmondom elsőre azt hittem 5 perc alatt minimum szénné ég majd a kukorica, de még az is lehet, hogy felrobban. Szerencsére semmi ilyen nem történt, és végeredményül egy tökéletesen megfőtt kukoricát kaptam elképesztő íz világgal. Ennek a módszernek ugyanis az a nagy előnye, hogy nem fő ki a vízbe a kukorica íze, így valóban nagyon édes, és kellemes íz hatást érhetünk el. Egész egyszerűen zseniális ez a módszer, amit kár lenne kihagynod, főleg ha a nyári szezonban te is nagy főtt kukorica rajongó vagy! A gyerekek nálunk imádják ezt a délutáni nassolni valót, és mindenképpen olcsóbb, mint a strandon megvehető variációi, amellett, hogy rendkívül ízletes!