Ilyen finomat még nem ettél: vargánya pesto recept nagyon egyszerűen- őszi vargánya pesto elkészítése

Az ősz legfinomabb fogása: vargánya pesto recept

VN, NA
hirdetes

Vannak dolgok, amik miatt igenis megéri várni az őszt, a színes falevelek, egy kicsit hűvösebb idő beköszöntése mellett a vargánya gomba szezon kezdete is határozottan egy ilyen dolog. Most egy nagyon finom dolgot készítünk belőle, amit ti is imádni fogtok: mutatjuk a legjobb vargányás pesto receptet. Tészta-, és húsételekhez is felhasználható.

Vargánya pesto recept

Hozzávalók a vargánya pestohoz

  • 10 g szárított vargányagomba
  • 30 g mandulafenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml hidegen sajtolt olívaolaj
  • 50 g frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 csapott teáskanál zöldségleves
  • 1 borsmentaág
  • 125 ml forró víz
  • só, bors 

A vargánya pesto elkészítése

A vargánya pesto elkészítéséhez első lépésként vargányagombát forró vízzel leöntve, 20 percig áztatjuk. Eközben a mandulafenyőmagot zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd a fokhagymát apró kockára vágjuk. Az ázás után a gombát kivesszük a vízből, de a vizet nem öntjük ki, ugyanis a továbbiakban is szükségünk lesz rá a tökéletes eredmény eléréséhez: a vargányagomba áztatóvizét felforraljuk, és a gombát apróra vágjuk. Közben az olívaolajból egy evőkanálnyit felforrósítunk, és megpirítjuk belőle a felaprított fokhagymát, utána pedig hozzáadjuk a gombát és kis ideig pároljuk. Közben a borsmentát is összevágjuk. Majd minden összetevőnekt, azaz a gombát, borsmentalevelet, mandulafenyőmagot, sajtot, olívaolajat és a zöldséglevest keverőtálba tesszük és mixerrel lepépesítjük. Ízesítsük a vargányás pestot ízlés szerint sóval, borssal.

hirdetes

A vargánya pesto felhasználása

A pesztó vagy „pesto alla genovese” a liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője,a mi eredeti recept szerint bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított szósz, amit már az ókori római időkben is előszeretettel fogyasztottak. természetesen azóta már nagyon sokféle verzióban készítik, más-más különböző alapanyagokból, jellemzőek a paradicsomosos ízek is, de láthatjuk, hogy gomba alapú pestot is lehet készíteni. Olaszországban jellemzően különböző tésztaételekhez, esetleg burgonya, vagy zöldségek ízesítésére használatos, de nem ritka a pestoval ízesített húsos fogás sem. Sült húsokat is tökéletesen ki tudja egészíteni. Próbáld ki például, hogy sütőben sült csirkemellre teszed, majd egy kis mozzarellával dobod fel a tökéletes eredmény érdekében. De bátran használhatod a különböző tésztafélékhez is, hússal vagy a nélkül is megállja a helyét. Hidd el, az egész család imádni fogja! 
 

Próbáljátok ki ezt a vargánya paprikás receptet is!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-12-12

Agyaggolyók a növénygondozásban: Minden, amit tudnod kell

Az agyaggolyók nemcsak egyszerűek és praktikusak, de valódi segítséget nyújtanak a növények egészséges fejlődésében – fedezd fel, hogyan használhatod őket!

2024-07-17

Horgászat a Balatonnál: Hol és Hogyan Érdemes Horgászni?

A Balaton számos halfaj otthona, így a horgászok számára ideális helyszín. Ebben a cikkben áttekintjük, hol és hogyan érdemes horgászni a Balatonnál 2024-ben!

2024-12-11

A legnépszerűbb karácsonyi cserepes virágok bemutatása és gondozása

Merülj el a karácsonyi cserepes virágok varázslatos világában, és ismerd meg, hogyan hozhatnak ünnepi fényt otthonodba. Eközben gondozásukról is olvashatsz.

2024-12-07

A legszebb orchidea fajták: ezeket add ajándékba idén karácsonykor

Fedezd fel a legszebb orchidea fajtákat, amelyek idén karácsonykor is tökéletes ajándékok lehetnek, és örömet szerezhetsz velük minden növénykedvelőnek!

2024-12-05

Vágott vagy földlabdás karácsonyfa? Így válassz a szakértő szerint

Vágott vagy földlabdás karácsonyfa? Segítünk dönteni, hogy idén is tökéletes legyen az ünnepi hangulat – fedezd fel mindkét opció előnyeit és hátrányait!

2024-12-07

Öreg karácsonyi kaktusz? Mutatjuk, hogyan fiatalíthatod meg

Egy öreg karácsonyi kaktusz az évek során elveszítheti formáját, kevésbé lehet virágzó. megmutatjuk a fiatalítás technikáit az öreg karácsonyi kaktusznál.

2024-08-01

Agrárhírek: Aktuális hírek a dinnyetermés és a takarmányozás témában

Agrárhírek: Utánajártunk milyen aktuális hírek és érdekességek vannak az agráriumban. A dinnyével, termesztésével és takarmányozással kapcsolatos hírek jönnek!

2024-08-03

Agrár rövid hírek a közelmúltból: a talaj, a kukorica, az aratás és más érdekes témák

Agrár hírek a közelmúlt néhány aktualitásával kapcsolatban. Az agrárium világában számos érdekes és izgalmas esemény történt a közelmúltban. Olvasd el most!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vakonddrénezés

a ->talajcsövezés egyik hagyományos módja, amikor a szivar alakú, ún. vakondekével a talajba... Tovább

henger

olyan talajművelő eszköz, amely forgó mozgásával, súlyával es felületi kiképzésével... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Házi kert