Uborkakülönlegesség elkészítése, amennyiben nincs időd kovászos uborkát készíteni

Isteni finom ropogós uborka, ami 3 óra alatt elkészíthető

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
hirdetes

Ezt az uborkakülönlegességet mindenkinek csak ajánlani tudom, isteni finom, és mindössze három óra alatt elkészíthető, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod!

Ropogós uborka

Sokan azért nem készítenek kovászos uborkát, mert sok időt vesz igénybe, a befőttes üvegbe összedobni pár perc, de utána ki kell tennünk a napra 3-4 napig, hogy megfelelő legyen. Ha te mégis szereted az időigényes dolgokat, akkor olvasd el korábbi cikkünket, melyben egy szuper kovászos uborka receptet mutatunk be!

A most következő cikkben viszont egy másik uborkakülönlegesség receptjét ismerheted meg, ennek az elkészítéséhez nem kell sok idő, mindössze három órát vesz igénybe, és már fogyaszthatjuk is!

Ez a különlegesség hasonlít a kovászos uborkához, annyiban viszont más, hogy ez nem savanyú, sokkal inkább frissítő nyári ízű! Biztos vagyok benne, hogy hamar bele fogtok szeretni, most pedig jöjjön a recept!

hirdetes

Hozzávalók: 1 kg uborka, 6 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 1 köteg friss kapor.

Elkészítés

Először is mossuk meg az uborkákat, majd vágjuk le a végeiket, és egy villa segítségével szúrjunk beléjük néhány mély lyukat. Tegyük bele az uborkákat egy vastagabb zacskóba, és szórjuk mellé a felaprított fokhagymagerezdeket.

Ezután vágjuk össze a kaprot apróra, keverjük össze a sóval, és öntsük rá az uborkára. Kössük be a zacskót jó szorosan, és rázzuk össze az uborkákat, dolgozzuk el a kezünkkel, hogy mindenhol egyenletesen érje a só és kapor.

Az összekeverés után nyissuk ki a zacskót és öntsük fel 300 milliliter hideg vízzel az uborkákat. Kössük vissza a zacskó száját, és tegyük be a hűtőbe. 3 óra múlva kellően lehűlt, az ízek összeértek, és már fogyaszthatjuk is! 

A Bidista.com alapján

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

acélosság

a —>búza egyik minőségi jellemzője; a szem külsejéből lehet rá következtetni; minél... Tovább

1/2006. (I. 18.) FVM rendelet

a tehéntej termékpálya szabályozásában alkalmazott kvótarendszerrõl szóló 69/2004. (IV.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek