Most bemutatunk egy olyan muffin receptet amely nagyon finom, akár reggelire is fogyasztható tea, vagy egy kávé mellé. A gyermekeid biztosan el lesznek ragadtatva ettől a finom süteménytől.
A muffinról röviden
A muffin egy süteményfajta, melynek két fő változata az angol és az amerikai muffin. Legtöbbször kifejezetten erre a célra gyártott és vajjal vagy növényi zsiradékkal kikent muffinsütőben sütik meg.
Magyarországon is egyre népszerűbbek az amerikai, francia és német családok körében méltán kedvelt muffinok. Ezek a formában kisült apró sütemények rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.
Az elkészítési módból következően rendkívül könnyedén és sokféleképpen variálható. Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval, illetve sós változat esetén sajttal, sonkával és zöldségekkel. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető, és cukormázzal vagy tejszínhabbal díszített változata is ismert. Most pedig jöjjön a tökéletes recept, amit a következő oldalon osztok meg veletek!
Hozzávalók:
- 200 g tehéntúró,
- 2 db tojás,
- 2 evőkanál tejföl,
- 2 evőkanál vaj,
- 1 bögre cukor,
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna,
- 1 bögre liszt,
- mazsola és vanília, tetszés szerint.
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, dolgozzuk össze amíg homogén massza lesz. Kevesebb cukrot is lehet hozzáadni, tetszés szerint, ki mennyire édesen szereti. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és töltsük meg mindegyik formát a tésztával. 180 fokos sütőben nagyjából 20 percig süssük.