Töltött padlizsán recept: darált hússal töltött padlizsán recept egyszerűen

Az ősz legjobb receptjét neked is ki kell próbálnod: Töltött padlizsán recept

VN
hirdetes

A magyar emberek szokták szeretni a töltött dolgokat, de valahogy a töltött káposztától messzebbre nem igazán tudnak eljutni, pedig még annyi remek lehetőség van a repertoárban, hiszen táplálék dús, laktató zöldség nagyon sok van a világon. Most a mennyei töltött padlizsán receptjét mutatjuk be nektek.

Töltött padlizsán recept egyszerűen

Töltött padlizsán- a tökéletes őszi recept

Ha tökéletes őszi receptet keresel, amit vélhetően az egész család imádni fog, akkor ne is folyatasd nagyon a lapozgatást, hiszen elhoztuk neked a tuti választást. A padlizsán egy manapság igen népszerűvé vált zöldség, ami nem véletlen. Nemcsak kellemes íze van, egy kicsit egzotikus beütéssel, hanem megannyi remek tápanyag i megtalálható benn, laktató és egészséges. Rengeteg minden készíthető belőle, sokféleképpen felhasználható: akár szendvicskrémet, mártogatóst is lehet belőle készíteni, grillezni enyhe fűszerezés mellett is kiváló, de töltött verzióban, valami leírhatatlanul mennyei étel. Nem is nagyon húzzuk tovább a szót, inkább csak mutatjuk a töltött padlizsán tökéletes receptjét, kezdjük azzal, hogy mit kell hozzá vásárolnod, vagy valahonnan beszerezned! Mi egy darált húsos töltött padlizsán receptet mutatunk be, de más töltetléket is kitalálhattok hozzá, akár vegetáriánus verzióban is elkészíthető, gombával, vagy más zöldségtöltelékkel, sajttal.

hirdetes

Hozzávalók a töltött padlizsánhoz

  • 4 db padlizsán    
  • 2 fej vöröshagyma    
  • 4 gerezd fokhagyma    
  • 2 evőkanál olaj    
  • 50 dkg darált hús    
  • 2 dl házi paradicsomlé vagy paradicsomszósz    
  • 2 teáskanál oregano    
  • só, bors ízlés szerint
  • 30 dkg reszelt sajt

A töltött padlizsán elkészítése

A töltött padlizsán elkészítéséhez a padlizsán feldolgozásával kell kezdeni természetesen, hiszen ez mindennek az alapja: a padlizsánt kettévágjuk, és csónakszerűen előkészítjük, azaz kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst természetesen nem dobjuk el, mi sem szeretjük az ilyen jellegű pazarlást! A kivájt húst csak egyszerűen apró kockákra vágjuk, és félretesszük, a félbe vágott padlizsáncsónakokat pedig a tepsire helyezzük. Következő lépésként a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a szokásos módszereinkkel, majd olajat forrósítunk, és megpároljuk benn a hagymás elegyet. Ebbe a pirított olajba jöhet a darált hús, valamint az előzőleg félre rakott padlizsán belső, ezeket megpirítjuk itt. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük ízlésünknek megfelelően. Gyakorlatilag egy darált húsos-paradicsomos szószt készítünk, ha neked van erre egy másik bevált recepted, akkor nyugodtan használd azt, csak ügyelj, hogy a fűszerezés ne legyen nagyon erőteljes, vagy eltérő, passzoljon a padlizsánhoz. Ha megvannak az alapanyagok, akkor a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat pedig megtöltjük a darált húsos keverékkel, reszelt sajttal megszórjuk őket egyenletesen, és mehetnek is sülni. Körülbelül 20-25 perc kell nekik, sütőtől függően, a lényeg, hogy a sajt megpiruljon! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bendőrenyhesség

a bendő (->gyomor) eleinte gyenge, később gyenge és ritka mozgásával v. teljes... Tovább

41/2006. (V. 26.) FVM rendelet

az erdõrõl és az erdõ védelmérõl szóló 1996. évi LIV. törvény végrehajtásának... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség