Egy nagyon szuper receptre bukkantunk a neten és el is készítettük, egyáltalán nem túlzás, ha azt mondom, hogy soha életemben nem ettem még ilyen finomat. Nem vagyok irigy, éppen ezért megosztom veletek is, készítsétek el bátran!
Hozzávalók:
- 1 db kb. 1 kg-os kerek kenyér
- főtt tojás
- szalonna
- sonka
- szalámi
- trappista sajt
- lila hagyma
- vaj
- petrezselyemzöld
(bármelyik elhagyható, semmi nem szentírás)
Elkészítés:
A kenyeret kockásra bevagdostam a 2/3-áig, vagyis az alsó egyharmada egyben maradt, ez tartotta az egészet össze. Főztem tojást, szeleteltem fel szalonnát, sonkát, szalámit, trappista sajtot és lila hagymát. Közben bekapcsoltam a sütőt kb. 180 fokra, hogy előmelegedjen. A bevagdosás mentén az egyik irányban felszeletelt vajjal raktam ki a sorokat. A másik irányban pedig kerültek a finomságok a sorok közé. 2-3 félét is dugdostam egy helyre.
Amikor jól megtömtem az egész kenyeret egy kacsasütő jénaiba tettem – természetesen tettem alá sütőpapírt, nehogy megégjen a kenyér alja. A tetejére, hogy ne legyen olyan száraz, reszeltem még egy kis vajat, majd sajtot és frissen vágott petrezselyemmel megszórtam.Ráraktam a jénai tetejét, és kb. 20-25 percig ütöttem (szerintem, ha kisebb a kenyér elég akkor 15-20 perc is), majd a tetejét levéve további 15 percre visszaraktam, hogy a sajt piruljon egy kicsit.