A töltött káposzta a magyar konyha egyik legjellegzetesebb téli étele, így viszont még biztosan nem készítetted el, Meseszép, és istenien finom, mindenkinek ajánlom!
Különleges töltött káposzta karácsonyra
Más a dizájn, de az ízek ugyanazok, lényegében elkészítjük a saját jól bevált töltelékünket, ki hogy szereti a káposztában a gombócot. Természetesen ez alapján a recept alapján is meg lehet csinálni, de ez pont az az étel, hogy ahány ház, annyi szokás!
Tehát az alap egy “rendes” hagyományos töltött káposzta, csak éppen itt egy kuglóf formába rakjuk a gombócokat, ügyesen összeigazgatjuk őket, majd betakargatjuk a levelekkel, azt is ráigazgatjuk és így tálaljuk. Nagyon látványos, érdemes meglepni a vendégeket, vagy a családot egy ilyen “kuglóffal”! A következő oldalon megosztom veletek a tökéletes receptet hozzá!
A töltelékhez:
- 1 kg darált sertéscomb
- só
- őrölt feketebors
- pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 30-40 dkg rizs
Valamint:
- 1 közepes fej savanyú káposzta
- füstölt bordaszél (vagy egyéb füstölt husi, ki mit szokott beletenni, ha tesz)
- kevés olaj vagy zsír
- 2-3 evőkanál liszt
- pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
Az elkészítését a következő oldalon találhatod!
Forrás: azutcahangja.blogspot.hu