A tyúkok egészségesebb és több tápanyagot tartalmazó tojásokat tojnak ma, mint 30 évvel ezelőtt állapította meg az Egyesült Királyság Élelmiszerkutató tanulmánya. A jobb takarmányban és a fejlett technikának köszönhető a tojás minőségi változása.
A takarmányok ma már olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik, hogy a tyúkok több „D” vitamint és más értékes vitamin vegyenek föl szervezetükbe. Több mint 20 éve a tyúkok, búzából, kukoricából, növényi olajokból és nagy fehérjetartalmú komponensekből tevődi k össze, ami mind-mind azt segíti elő, hogy a tojás és maga a tyúk is egészségesebb tápanyag legyen számunkra. Az Angol tudósok szerint, mintegy 25 %-kal kevesebb telített zsírt tartalmaz, mint 30 évvel ezelőtt. Ami felelős a szívbetegségek kialakulásáért.
Forrás: agrárhírek.hu