Nem kell kiöntened soha többé azt a vizet, amiben a tészta főtt, ugyanis számtalan módon fel lehet használni azt. A most következő cikkben meg is mutatom a legjobb megoldásokat!
Használd újra a tészta főzéséhez használt vizet
Én teljes mértékben az újrahasznosítás híve vagyok, semmit sem szeretek kidobni, amit újra lehet hasznosítani. Éppen ezért bújom a netet és keresem a jobbnál jobb ötleteket!
Most viszont arról fogok nektek beszélni, hogy milyen módon tudjuk hasznosítani azt a vizet, amiben a tészta főtt! Én kipróbáltam már ezeket a módszereket és bevált mindegyik, függetlenül attól, hogy spagetti, penne, rigatoni, vagy bármilyen más tészta a főzővizét felhasználhatjuk! A következő oldalon meg is mutatom nektek, hogy mire!
Íme 8 tipp a tészta víz felhasználásához
A virágok öntözésére
Mivel tele van ásványi anyaggal, a virágok kivirulnak tőle. langyosan öntözzük vele.
Hüvelyesek áztatásához
Bab, borsó, lenmag, mind hamarabb puhul, ha nem sima vízbe, hanem tészta főzővízbe áztatjuk, finomabb is lesz.
A szószba
Ha kevés tésztalevet töltünk a pestóhoz vagy paradicsomszószhoz, kész a tökéletes mártás a tésztához.
Bármilyen kelttésztába
Mivel minden tésztába kell víz, sokkal finomabb lesz, ha a főzőlevével dagasztod, gyúrod a sósakat..
A mosogatásnál
Akár hiszik, akár nem: a tészta keményítője a vízben kioldódik, és olyan, mint egy természetes mosószer. Meleg tészta víz tehát, tökéletes mosogatáhozs. Még a nagyon koszos edények is tiszták lesznek!
Lábvíznek
Azok számára, akiknek dagadt a lába, ez az ásványi anyagokkal teli meleg víz igazi kincs.
A haj öblítésére
A sérült haj mindig örömmel részesül különleges bánásmódban. Egyszerűen masszírozza a hajba, hagyja rajta 10 percig, majd öblítse ki.
Zöldség párolásához
Sokkal jobbá teszi a párolt zöldségeket.
Forrás: szupertanacsok.blog.hu