6. Légnövények
A légnövények aranyos, egzotikus növények, amelyeket talaj nélkül termesztenek, és általában érdekes terráriumba vagy levegős növénytartóba helyezik, például tengeri kagylókba vagy lyukas sziklákra. Bár megtelepedésük után meglehetősen önellátóak, gyakori öntözésre van szükségük. Használj spray-palackot, hogy minden nap egy kicsit bepárásítsd a növényeket, vagy hetente egyszer áztatsd be őket vízbe. Könnyű megjegyezni, hogy gondoskodni kell az érdekes növényekről, amikor a konyhában vannak, mivel ez egy olyan nagy forgalmú helység, ahol könnyen elérhető a víz. A levegő növények a legjobban meleg helyen érzik jól magukat, ezért ha a konyhád nagyon lehűl a téli hónapokban, jó ötlet lehet ideiglenesen áthelyezni őket.
7. Aloe Vera
Az aloe vera ideális növény a feledékeny kertészek számára, mivel csak kéthetente kell öntözni. Gyenge fényviszonyok között működik a legjobban, így a szekrény alá vagy tetejére helyezheted. Letörheted a leveleit is, és a benne lévő gélt használhatod az esetleges főzési közbeni balesetek során, például égési sérülések vagy vágások enyhítésére.
8. Lantlevelű fikusz
Ez az alkalmazkodó, szívós növény megfelelő körülmények között akár hat méter magasra is megnőhet! Az első ültetést egy kis szerves trágyával próbáld ki, és a fikusz még évekig virágzik. Öntözzük alaposan, amíg a víz ki nem fogy a lefolyónyílásokból. Csak akkor öntözd, ha a földje száraz, mert nem szeret nedves talajban ülni.
9. Kaktuszok
Ó, a mindig megbízható kaktusz. Megvan az oka annak, hogy ez a növény a legszélsőségesebb sivatagi régiókban is képes növekedni. Gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Öntözd nagyon ritkán, és a kaktusz állandó, szúrós jelenlétével jutalmazza meg a törődést. Számos különböző típusú kaktusz közül választhatsz, így kiválaszthatod a konyhád stílusához legjobban illőt.
10. Pók növény
Ez a nagykedvenc szobanövény gyakorlatilag bárhol életben marad az otthonodban, beleértve a konyhát is. A hőmérséklettől és a fényhatástól függetlenül a póknövény virágzik, és segít eltávolítani a levegőből a gőzöket, a szennyező anyagokat és a szagokat. Időnként öntözd meg, amikor a földje kiszárad, és néhány havonta metszd meg, hogy elősegítsd a növekedést.
+1 FEHÉR JÁZMIN
A legtöbb virágos növény nem él túl sokáig a konyhában, de az illatos és gyönyőrű fehér jázmin a kivétel. Ez a növény rendkívül jól érzi magát a téli hónapokban, amikor finom fehér virágai finom illattal töltik meg otthonod, és frissen és tisztán tartja a konyhát. Télen és ősszel tartsd napfényes, hűvös ablakban, tavasszal és nyáron pedig vidd szűrt fényű területre.