A finom előételek sokaságának elkészítése mellett az egyik kedvenc szilveszteri hagyományunk az, hogy összekeverünk egy-két díszes koktélt, és megosztjuk legközelebbi és legkedvesebb ismerőseinkkel, miközben köszöntjük az új évet – és búcsúztatjuk az óévet. Nézzük mi az az 5 koktél, amivel mindenkit levehetsz a lábáról!
1. Poinsettia
Íme egy koktél, amely méltó névadójához: gazdagon vörös, veszélyes (meg nem szerzett) hírnévvel. A fanyar-édes gránátalma levet (bolti, vagy elkészítheted saját kezűleg) tequilával és néhány szezonális fűszerrel: fahéjjal és rozmaringgal kombináljuk, hogy a következő ünnepi partikon garantáltan feltűnjön az ital.
ÖSSZETEVŐK:
1/2 oz. Gránátalma lé
1/2 oz. egyszerű szirup
2 oz. blanco tequila
Fahéjrúd és rozmaringszál, díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a gránátalma levet, az egyszerű szirupot, a tequilát és a jeget egy alacsony golyós pohárban. Díszítsük fahéjjal és rozmaringgal.
2. Áfonyás forralt fehérbor
Ha a hagyományos forralt bort túl nehéznek találod, próbáld ki ezt a könnyebb, fehérboros változatot. Az őszi fűszerekkel, áfonyával és egy kis mézzel ízesítve ugyanolyan melegítő, mint társai, de fanyar, tiszta íze van.
ÖSSZETEVŐK
1 (750 ml) üveg száraz fehérbor (például Sauvignon Blanc)
1 c. friss áfonya
1/3 c. tiszta méz
1 citrom szeletelve, plusz még a díszítéshez
2 szál friss rozmaring
2 fahéj rúd
2 csillagánizs
1 tk. kardamom őrölt
ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze a fehérbort, az áfonyát, a mézet, a citromot, a rozmaringot, a fahéjat, a csillagánizst és a kardamomot egy nagy serpenyőben. Közepes-alacsony lángon, 20-25 percig pároljuk, amíg meleg nem lesz, és az ízek össze nem állnak. Finom lyukú szitán szűrjük át. Melegen, citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
3. Driven Snow Cocktail
Ha az ízlésed kevésbé hajlik a pezsgőre, és inkább a krémes koktélokat szereted, pirítsd meg az új évet a fehér csokoládé és gyömbérlikőrök rummal átitatott kombinációjával. Lépj félre, hókrém! Ez a rum alapú frissítő a The Resort at Paws Up bármenüjéből kellemesen, hidratáltan és boldogan fog támogatni a síelés utáni kalandok során ebben a szezonban.
HOZZÁVALÓK:
Finomra tört cukorkák
1 1/2 oz. fehér csokoládé likőr
1 uncia. blackstrap rum
1/2 oz. gyömbér likőr
Jég
Víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. lépés
A pohár szélét mártsuk vízbe, majd finomra tört cukorkákba.
2. lépés
Keverd össze a fehér csokoládé likőrt, a blackstrap rumot, a gyömbérlikőrt és a jeget egy koktél shakerben. Erősen rázd fel, majd szűrd át az előkészített pohárba.
3. lépés
Ízlés szerint falatnyi mézeskalács sütivel díszítve tálaljuk.
4. Sparkling Pear & Orange Champagne Punch
Piríthatunk pezsgővel, vagy piríthatunk ezzel a gyümölcsös, édes főzettel, amely bőven súrolja képzeleteink határát. Az elkészítése ráadásul nem is lehetne egyszerűbb!
ÖSSZETEVŐK:
1 (750 ml) üveg hűtött pezsgő
3 c. hűtött körtenektár
2 evőkanál. narancs keserű
Jéggyűrű (opcionális)
Narancshéj csíkok, tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze a pezsgőt, a körtenektárt és a narancskeserűt egy puncstálban. A tetejét egy jéggyűrűvel (opcionális). Narancshéj csíkokkal tálaljuk.
5. Cranberry Gin Fizz
Szeretnéd, hogy a dolgok világosak legyenek? Ez a pezsgő, ünnepi gin ital kellemes áfonyás csavarral rendelkezik. Az alján látható fehér csokival tálaljuk.
ÖSSZETEVŐK:
Az áfonyaszörphöz:
1/2 c. áfonya
3/4 c. kristálycukor
3/4 c. víz
4 szál friss kakukkfű
A koktélhoz:
2 oz. gin
3/4 oz. Áfonyaszörp (lásd lent)
3/4 oz. friss citromlé
1/2 oz. bodzavirág likőr
Jég
Szódavíz
Friss áfonya, díszítéshez
2 szál friss kakukkfű, díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. lépés
Az áfonyaszirup elkészítése: Az áfonyát, a kristálycukrot és a vizet egy kis serpenyőben közepes lángon pároljuk, amíg a cukor fel nem oldódik és az áfonya lebomlik, 10-12 percig. Keverj hozzá 4 tk friss kakukkfüvet. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Szűrjük; dobjuk ki a szilárd anyagokat.
2. lépés
Készítsd el a koktélt: koktél shakerben keverd össze a gint, az áfonyaszörpöt, a friss citromlevet, a bodzalikőrt és a jeget. Rázza kihűlésig; 2 pohárba szűrjük. A tetejét jéggel és szódával kenjük meg. Díszíts minden italt friss áfonyával és 1 szál friss kakukkfűvel.