5 perces koktélok szilveszterre az ünnepi hangulat kedvéért

Szilveszteri koktélok, amikkel igazán ünnepi lesz az Újév köszöntése

ZH, NA
hirdetes

A finom előételek sokaságának elkészítése mellett az egyik kedvenc szilveszteri hagyományunk az, hogy összekeverünk egy-két díszes koktélt, és megosztjuk legközelebbi és legkedvesebb ismerőseinkkel, miközben köszöntjük az új évet – és búcsúztatjuk az óévet. Nézzük mi az az 5 koktél, amivel mindenkit levehetsz a lábáról!
 

szilveszteri koktélok

1. Poinsettia

Íme egy koktél, amely méltó névadójához: gazdagon vörös, veszélyes (meg nem szerzett) hírnévvel. A fanyar-édes gránátalma levet (bolti, vagy elkészítheted saját kezűleg) tequilával és néhány szezonális fűszerrel: fahéjjal és rozmaringgal kombináljuk, hogy a következő ünnepi partikon garantáltan feltűnjön az ital.

ÖSSZETEVŐK:

1/2 oz. Gránátalma lé
1/2 oz. egyszerű szirup
2 oz. blanco tequila
Fahéjrúd és rozmaringszál, díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a gránátalma levet, az egyszerű szirupot, a tequilát és a jeget egy alacsony golyós pohárban. Díszítsük fahéjjal és rozmaringgal.

2. Áfonyás forralt fehérbor

Ha a hagyományos forralt bort túl nehéznek találod, próbáld ki ezt a könnyebb, fehérboros változatot. Az őszi fűszerekkel, áfonyával és egy kis mézzel ízesítve ugyanolyan melegítő, mint társai, de fanyar, tiszta íze van.

ÖSSZETEVŐK

1 (750 ml) üveg száraz fehérbor (például Sauvignon Blanc)
1 c. friss áfonya
1/3 c. tiszta méz
1 citrom szeletelve, plusz még a díszítéshez
2 szál friss rozmaring
2 fahéj rúd
2 csillagánizs
1 tk. kardamom őrölt


ELKÉSZÍTÉS:

Keverd össze a fehérbort, az áfonyát, a mézet, a citromot, a rozmaringot, a fahéjat, a csillagánizst és a kardamomot egy nagy serpenyőben. Közepes-alacsony lángon, 20-25 percig pároljuk, amíg meleg nem lesz, és az ízek össze nem állnak. Finom lyukú szitán szűrjük át. Melegen, citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

hirdetes

3. Driven Snow Cocktail

Ha az ízlésed kevésbé hajlik a pezsgőre, és inkább a krémes koktélokat szereted, pirítsd meg az új évet a fehér csokoládé és gyömbérlikőrök rummal átitatott kombinációjával. Lépj félre, hókrém! Ez a rum alapú frissítő a The Resort at Paws Up bármenüjéből kellemesen, hidratáltan és boldogan fog támogatni a síelés utáni kalandok során ebben a szezonban.

HOZZÁVALÓK:

Finomra tört cukorkák
1 1/2 oz. fehér csokoládé likőr
1 uncia. blackstrap rum
1/2 oz. gyömbér likőr
Jég
Víz

ELKÉSZÍTÉS:

1. lépés

A pohár szélét mártsuk vízbe, majd finomra tört cukorkákba.

2. lépés

Keverd össze a fehér csokoládé likőrt, a blackstrap rumot, a gyömbérlikőrt és a jeget egy koktél shakerben. Erősen rázd fel, majd szűrd át az előkészített pohárba.

3. lépés

Ízlés szerint falatnyi mézeskalács sütivel díszítve tálaljuk.

4. Sparkling Pear & Orange Champagne Punch

Piríthatunk pezsgővel, vagy piríthatunk ezzel a gyümölcsös, édes főzettel, amely bőven súrolja képzeleteink határát. Az elkészítése ráadásul nem is lehetne egyszerűbb!

ÖSSZETEVŐK:

1 (750 ml) üveg hűtött pezsgő
3 c. hűtött körtenektár
2 evőkanál. narancs keserű
Jéggyűrű (opcionális)
Narancshéj csíkok, tálaláshoz

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd össze a pezsgőt, a körtenektárt és a narancskeserűt egy puncstálban. A tetejét egy jéggyűrűvel (opcionális). Narancshéj csíkokkal tálaljuk.

5. Cranberry Gin Fizz

Szeretnéd, hogy a dolgok világosak legyenek? Ez a pezsgő, ünnepi gin ital kellemes áfonyás csavarral rendelkezik. Az alján látható fehér csokival tálaljuk.

ÖSSZETEVŐK:

Az áfonyaszörphöz:
1/2 c. áfonya
3/4 c. kristálycukor
3/4 c. víz
4 szál friss kakukkfű

A koktélhoz:

2 oz. gin
3/4 oz. Áfonyaszörp (lásd lent)
3/4 oz. friss citromlé
1/2 oz. bodzavirág likőr
Jég
Szódavíz
Friss áfonya, díszítéshez
2 szál friss kakukkfű, díszítéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. lépés

Az áfonyaszirup elkészítése: Az áfonyát, a kristálycukrot és a vizet egy kis serpenyőben közepes lángon pároljuk, amíg a cukor fel nem oldódik és az áfonya lebomlik, 10-12 percig. Keverj hozzá 4 tk friss kakukkfüvet. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Szűrjük; dobjuk ki a szilárd anyagokat.

2. lépés

Készítsd el a koktélt: koktél shakerben keverd össze a gint, az áfonyaszörpöt, a friss citromlevet, a bodzalikőrt és a jeget. Rázza kihűlésig; 2 pohárba szűrjük. A tetejét jéggel és szódával kenjük meg. Díszíts minden italt friss áfonyával és 1 szál friss kakukkfűvel.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fagopirizmus (trifoliózis, fagopyrismus, trifoliosis)

a napsugárzás iránt a bőr érzékenységét fokozó és a táplálékkal felvett növényi... Tovább

Gombaölo Sfera 535 SC

Folyékony gombaölő permetezőszer őszi búza, tavaszi árpa, cukorrépa és napraforgó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek