Sült paradicsomszósz recept, sült paradicsom télire, paradicsom elrakása télre, sült paradicsomszósz készítése

Ínycsiklandó ízek télire: a legfinomabb sült paradicsomszósz recept

VN
Frissítve: 2024.08.05
Frissítette: KZs
hirdetes

Itt a paradicsom szezon, és ezzel együtt itt az idő kicsit előre gondolkodni, és a téli vitaminforrásokról is gondoskodni. Ha szeretnéd a nyár ízét egy üvegbe zárni, próbáld ki az ínycsiklandó sült paradicsomszósz receptet, amely garantáltan felmelegíti a leghidegebb téli napokat is! Mutatunk egy nagyon szuper receptet a paradicsom téli elrakásához, amit imádni fog az egész család!

Sült paradicsomszósz recept

Az olaszok nagy kedvence: sült paradicsomszósz recept télire

A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség, amit ráadásul nemcsak úgy natúr, magában lehet fogyasztani, hanem nagyon sokféleképpen a konyhában is fel lehet használni. Az olaszt gasztronómiai alapja a paradicsom, szinte lehetetlen olyan ételt találni, amihez ne használnák valamilyen formában fel. Ha nagyon őszinték akarunk lenni, ezt a sült paradicsomszósz receptet is tőlük lestük el… mennyeien finom, nagyon könnyen elkészíthető, igazi kincsként fogsz majd rá tekinteni a borongós téli napokon! A sült paradicsomszósz mély és gazdag íze, valamint a télire való eltartási lehetősége miatt garantáltan a család kedvence lesz. Mutatjuk is a nagyon egyszerű receptet: így készül a világ legfinomabb sült paradicsomszósza!

Hozzávalók a sült paradicsomszósz recepthez:

  • 2 kg érett paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor (opcionális)
  • Friss rozmaring és kakukkfű ízlés szerint
  • Só és őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor (opcionális)
  • hirdetes

A sült paradicsomszósz recept elkészítése:

  • Előkészületek: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  • Paradicsom előkészítése: Mosd meg és szárítsd meg a paradicsomokat. Vágd félbe őket, majd távolítsd el a zöld szárat. A fél paradicsomokat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe!
  • Fűszerezés: Vágd fel a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre. Az előkészített paradicsomokat terítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szórd meg őket a felvágott fokhagymával, friss rozmaringgal és kakukkfűvel. Szórj rá sót és frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint. Ha szereted az enyhén édes ízt, adj hozzá egy evőkanál cukrot is.
  • Sütés: Öntsd meg az egészet olívaolajjal, majd tedd a tepsit a előmelegített sütőbe. Süsd a paradicsomokat kb. 1-1,5 órán keresztül, amíg szépen össze nem esnek és a felszínük enyhén karamellizálódik.
  • Télire eltartás: Ha a paradicsomok megpuhultak és szaftossá váltak, vedd ki a sütőből. Hűtsd le a tepsit egy keveset, majd szedd át a paradicsomokat egy turmixgépbe vagy botmixerbe. Pürésítsd simára.
  • Télire eltartás: A pürésített paradicsomszószt töltsd sterilizált üvegekbe. Biztosítsd, hogy a tetején legalább 1 cm üres hely maradjon. Az üvegeket zárd le, majd tedd őket egy nagy fazékba vízbe. Forrald fel a vizet, majd főzd lassú tűzön kb. 15 percig, hogy a szósz hosszabb ideig elálljon. Ezt követően vedd ki az üvegeket és hagyd őket kihűlni. 
  • Nedves dunszt vagy száraz dunszt? A helyes dunsztolási technikákról itt olvashatsz! https://www.magyarorszagom.hu/dunsztolas.html 

Ez az olaszos paradicsomszósz télire eltéve nemcsak ízletes, de praktikus megoldás is, hogy a nyár ízét bármikor élvezhessük. Ezzel a paradicsomszósz recept segítségével könnyedén elkészítheted saját házi szószodat, amely garantáltan örömet szerez majd a család minden tagjának, amikor a hideg hónapokban előkerül a kamrából. Próbáld ki, és hozd el az olasz konyha varázsát otthonodba egész évben!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-11-30

A karácsonyi kaktusz locsolása és 7 tipp a virágzás megőrzéséhez

A karácsonyi kaktusz locsolása az ünnepi szezon egyik legfontosabb gondozási feladata. Megmutatjuk hogyan csináld és tippekkel segítünk a virágzás megőrzésében.

2024-11-30

A legfinomabb fűszernövények fajtái: így lehet konyhai fűszerkerted

A legfinomabb fűszernövények ízükkel és illatukkal is különlegessé tehetik a konyhádat. Tudd meg, hogyan hozhatsz létre saját konyhai fűszerkertet otthonodban!

2024-12-01

Orchideabetegségek: Hogyan ismerd fel és mit tegyél ellenük?

Az orchidea betegségek megnehezíthetik a növény gondozását. Gyakorlati tanácsokkal segítünk az egészséges és gyönyörű növényekért. Olvasd el mit tehetsz!

2024-12-01

A mélymulcs készítése: magyar ökológus által kifejlesztett módszer

A mélymulcs technológia, amelyet Dr. Gyulai Iván ökológus fejlesztett ki egy innovatív megközelítés, amely a természetes ökoszisztémák működését veszi alapul.

2024-12-09

Téli borsó vetése: hasznos tippek a gazdag tavaszi szürethez

A téli borsó vetése remek lehetőség arra, hogy már tavasszal friss, zsenge termést takaríts be – megfelelő gondoskodással bőséges szüretben lehet részed!

2024-11-22

Téli sarjadékhagyma termesztés: friss zöldség a leghidegebb hónapokban

A téli sarjadékhagyma termesztése egyszerű és praktikus módja annak, hogy a hideg hónapokban is friss, vitaminokban gazdag zöldség kerüljön az asztalodra.

2024-10-03

Őszi magaságyás tipp: 2 népszerű spenót, amit még időben elültethetsz

Két népszerű spenót, amelyeket még pont időben elültethetsz az őszi magaságyásba, hogy friss zöldséget szüretelhess az őszi-téli és a tavaszi szezon során.

2024-10-18

Ízletes fekete retek receptek: így készíts egészséges finomságokat

Fekete retek receptek segítségével könnyedén készíthetünk egészséges és finom ételeket ebből a tápláló zöldségből. Használjuk ki a fekete retek gyógyhatásait!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmánymérleg

olyan számítás, amely adott állatállomány takarmányszükségletét veti össze a... Tovább

altalajöntözés módszere és eszközei

a talajfelszín alatt rendeltetési helyére juttatott ->öntözővíz hasznosítása az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Kertészet Zöldség