Mi az? Zöld, egészséges és finom? Hát persze, hogy a spenót! Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan nevelj spenót palántát! Trükkjeinkkel ezt eredményesen véghez viheted! Nézzük meg, előtte, hogy milyen jótékony hatással rendelkezik a spenót!
Ezekre tökéletes a spenót
Immunerősítő
A spenótban található A-vitamin elképesztően védi a szervezetet a különböző fertőzésektől, továbbá az allergia szezonban is kiváló lehet a testünkre nézve!
Alacsony kalória
Bizony, a spenótnak iszonyat alacsony kalória tartalma van, mindössze 100 gramm zöldségben csak 7 kalória található, így azok, akik oda figyelnek az étkezésükre, azoknak is ajánlatos fogyasztani!
Vérnyomás csökkentő
Magnéziumban gazdag a spenót, a magnézium pedig vérnyomás csökkentőnek jó lehet.
Vitamin bomba, akkor spenót!
Egy adag spenót a napi rost, A-, és K-vitamin szükségletünknek már 20%-át fedezi. Ráadásul gazdag magnéziumban, mint azt már említettük, továbbá mangánban, fehérjében, kalciumban, káliumban, cinkben, szelénben, C- és E-vitaminból sem szűkölködik!
Bőrünk egészségének is jót tesz a spenót!
A korábban említett A- vitamin hatása rendkívüli a bőrre. Éppen ezért is érdemes fogyasztani! Egy kis túlzással, de ha rendszeresen eszel spenótot, búcsút mondhatsz a tág pórusoknak, az aknénak és a ráncoknak is.
Látásjavítás spenóttal? Lehetséges!
Bár kevesen tudják, de sötétzöld levelek sok nélkülözhetetlen fitotápanyagot tartalmaznak, beleértve a luteint és a béta-karotint is. Ezek a vegyületek jól gondoskodnak a szemünk egészségéről!
Gyulladásokra is kiváló a spenót!
Ez a zöld színű finomság igencsak gazdag neoxanthinban is. Ez az összetevője felveszi a harcot a szervezetben fellépő gyulladásokkal. Így érdemes lehet fogyasztani, mikor épp megfáztál, vagy lebetegedtél!